Behandlinger for Cryptococcal Meningitis

09/21/2013 by admin

Behandlinger for Cryptococcal Meningitis

Cryptococcal meningitis er en svampeinfektion, der angriber meninges (foring) i hjernen og rygmarven. Svampen, cryptococcus neoformans, som er almindeligt forekommende i jord indeholdende fugleklatter, forårsager cryptococcal meningitis. Ifølge Cecilia Kanyama er cryptococcal meningitis normalt dødelig, hvis de ikke behandles. Tidlig diagnose og behandling er afgørende for overlevelse.

Betydning

Mest raske mennesker påvirkes ikke af cryptococcal infektioner. Men for dem, der er immunkompromitterede, såsom transplantationspatienter, alkoholikere, kræft og de berørte med AIDS, cryptococcus svampen kan forårsage cryptococcal meningitis (Thompson, 2008). Ifølge Dr. Neil M. Ampel var denne infektion engang sjældne før HIV-epidemien. Det er nu en af de mest almindelige livstruende infektioner for dem med AIDS.

Symptomer

Det er vigtigt at kende symptomerne til at få passende behandling. Symptomer omfatter en stiv nakke, hovedpine, kvalme og opkastning, feber og sløvhed. Diagnosen stilles via en rygmarvsprøve, hvor sundhedspleje udbyder indsætter en nål mellem lændehvirvlerne at indhente og analysere spinalvæsken.

Behandling

Akut (umiddelbare) og langsigtede behandlinger (vedligeholdelse) er fokus for patientbehandlingen, da denne sygdom kan gentage sig i dem, der har haft det tidligere. Cryptococcal meningitis behandles med svampemidler, primært amphotericin B, fluconazol og itraconazol.

Amphotericin B

Amphotericin B kan tages intravenøst. Ifølge en undersøgelse i New England Journal of Medicine, høje doser af amphotericin B (0,7 mg/kg/dag) resulterede i en højere overlevelsesrate end med lav dosis amphotericin B (0,4 mg/kg/dag). Et stof Resumé af PubChem siger, at amphotericin B virker ved at forhindre cryptococcus svampen fra gengiver eller vokser. Amphotericin B kan forårsage alvorlige bivirkninger som kvalme og opkastning, lavt blodtryk og nyreskader.

Fluconazol

En PubChem stof Analyseoversigt siger, at fluconazol kan indtages oralt eller intravenøst for at forhindre cryptococcus svampen fra gengiver eller vokser. Den anbefalede dosis er 400 mg den første dag og derefter 200 mg dagligt i op til 12 uger. 200 mg anbefales dagligt at forhindre tilbagefald. Bivirkninger af fluconazol, som omfatter hovedpine, kvalme og udslæt, er mindre alvorlig end amphotericin B, og derfor kan tages af dem, der ikke kan tåle amphotericin B.

Kombinationsbehandling

Dr. William G. Powderly anbefaler kombinerer både amphotericin B og fluconazol hos patienter, som er resistente over for behandling. Han foreslår også administration af cerebral ødem (hævelse af hjernen) med Mr, CT og lumbal punkteringer eller kirurgisk indgreb til at reducere trykket i hjernen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com