Liste over vegansk fødevarer med Protein & Calcium

11/07/2010 by admin

Liste over vegansk fødevarer med Protein & Calcium

At være veganer er at udelukke brug af dyr som næringsstof fødekilder. Dette omfatter også nogen mad produkter produceret af dyr som æg, mælk og ost. Veganer også går videre ved ikke at bruge nogen animalske biprodukter herunder læder, skind, gelatine, bivoks, honning og silke. Indtag for en vegansk kost ændringer skyldes den fraværende af animalsk protein og calcium, der er plante erstatninger, der har den samme mængde protein og calcium, hvis ikke mere, at animalsk protein. Protein indeholder essentielle og ikke-essentielle aminosyrer, der er byggestenene i en persons legeme og kalcium er vigtigt for nerve sundhed og muskelstyrke samt at forebygge både hjerte-kar- og osteoporose sygdomme.

Protein rige fødevarer

Bønner som sojabønner, kidneybønner, kikærter, sorte øjne ærter og lima bønner er en rig kilde og den mest kendte af de fødevarer, der indeholder protein. Korn som brune ris, quinoa og bulgur også indeholder protein og når kombinere med andre protein rige fødevarer vil gøre en komplet protein. Soja er ved at blive et mirakel for veganerkost, da det er rigt på protein og kan ændres i forskellige former; den mest kendte version er tofu. Tofu kan tage på udseende og konsistens af kød samtidig være en svamp for en overvældende udvalg af smagsvarianter fra krydrede for sød. Nødder og møtrik butters (jorden version af møtrikken) indeholder store mængder protein som frø. I det væsentlige indeholder alle former for grøntsager, bønner, korn, nødder og frø protein i et vist omfang.

Calcium rige fødevarer

Soja igen gør et udseende som en calcium rige fødevarer og er mere, så når befæstet, den mest kendte version sojamælk. Sojamælk kommer i en bred vifte af smagsvarianter herunder chokolade og jordbær. Andre fødevarer, der er også rig på calcium omfatter mandler, hvide bønner, kikærter og sesamfrø. Grøntsager, især de mørke grøn farve, er en rig kilde til calcium. Disse mørkegrønne grøntsager omfatter spinat, broccoli og majroe greens. Selv appelsiner indeholder calcium.

Unikke kilder

Hvedegluten også kendt som Seitan er hvad er tilovers efter stivelsen og klid er blevet fjernet fra kernen, forlader en sej pasta, der bruges ofte som en kød erstatning. Tempeh er en anden soja-produkt, som er blevet fermenteret, forlader en sej konsistens og nøddeagtig smag. Tempeh bruges også som en kød erstatning, og da det er lavet af soja, tempeh har den fordel, der også indeholder calcium i spormængder. Spirulina, en lille akvatiske plante, har mere protein end soja, der kan være beruset eller overtage i pilleform.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com