Hvordan du Balance Vata Dosha

10/28/2011 by admin

Ayurvediske tekster er Vata dosha en af tre energier, som regulerer sindet og kroppens aktiviteter. En ubalance i din Vata dosha kan forstyrre de andre to doshas, eller energier. Tegn på, at du har brug for at skabe balance mellem din Vata dosha omfatter konstant føler sig ængstelig og overvældet; ikke er i stand til at slappe af; lider af tørre, sprødt hud; koncentrationsbesvær og at huske ting; og manglende evne til at have regelmæssig afføring. At opnå en afbalanceret Vata dosha vil kræve dig til at foretage ændringer i din kost og livsstil.

Instruktioner

• Etablere en daglig rutine og holde sig til det. Vågn op, gå til at sove og spise tre måltider på samme tidspunkt hver dag. Ikke springe måltider. Ideelt set bør du indtage hvert måltid i en fredelig atmosfære, der tillader dig at bruge et par minutter hvile efter måltidet. Bevare så stor regelmæssighed som muligt i dit arbejde og hvile mønster fra dag til dag, og indarbejde 30 minutter af afslapning og meditation i denne daglige rutine.

• Omfatter fedtstoffer og krydderier i din kost. Bruge klarede smør, som har haft vand og mælk faste stoffer fjernes, til madlavning fødevarer. Garniture brød og grøntsager med olivenolie. Kog så mange fødevarer som muligt med krydderier. Krydderier anbefalet af Ayurveda praktikere omfatter koriander, safran, sort peber, gurkemeje, tørrede ingefær og spidskommen.

• Begræns dit indtag af tørre fødevarer som kolde korn og kiks. Cook frugter, grøntsager og andre fødevarer, er der ofte indtages i deres rå form.

• Reducere dit forbrug af fødevarer, der er astringerende eller bitter. I stedet fokusere på fødevarer, der er salt, sødt eller surt. Eksempler på sådanne fødevarer er tørret frugt og saltet solsikker eller græskarkerner.

• Drik rigelig mængder af varmt vand hele dagen. Undgå alkohol og kolde drikkevarer.

• Nourish og fugter din hud ved at massere din krop med mandel- eller jojoba olie hver morgen før du brusebad. To til tre gange om ugen, massage en af disse olier i din hovedbund, gør det muligt at forblive på i op til en time før indsæbning. Også anvende en fugtighedscreme til din hud efter badning hver dag.

• Beskytte din hud mod vind og kulde ved at bære flere lag tøj. Dække dine ører og hals ved at bære en hat og tørklæde mens udenfor. For at holde dine læber bliver tørre og sprukne, anvende læbepomade regelmæssigt.

Tips & advarsler

  • En regelmæssig sovende mønster kan være vanskeligt at opnå, hvis du problemer med at falde i søvn. Prøve at drikke en kop varm mælk med muskatnød inden turen går i seng.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com