Risikofaktorer af rygning

11/11/2012 by admin

Risikofaktorer af rygning

Rygning er den største forebyggelige årsag til sygdom og død, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC). Rygning har en negativ effekt på næsten alle dele af din krop, så snart du inhalerer. Tjære, nikotin og andre kemikalier i cigaretter forårsage mange sundhedsmæssige risici for rygere og dem omkring dem. Rygning øger din risiko for kræft, luftvejssygdomme, hjertesygdomme, slagtilfælde og diabetes.

Kræft

Ifølge CDC er rygere 12 til 22 gange større sandsynlighed for at dø af lungekræft end ikke-rygere. Rygning øger risikoen for at udvikle mange andre typer af kræft, herunder spiserøret, blære, nyre, uterus, svælg, larynx, pancreas og mundtlige kræft.

Luftvejssygdomme

Rygning undertrykker funktioner i immunsystemet, forårsage kronisk hoste, hvæsen, øvre - og nedre-respiratorisk tarmkanalen infektioner, astma, emfysem og kronisk bronkitis. Ifølge CDC, er ca. 90 procent af dødsfald som følge af kronisk obstruktiv lungesygdom forårsaget af rygning cigaretter. Rygere er 10 gange mere tilbøjelige til at dø af KOL.

Hjertesygdomme

Rygning sænker HDL (gode) kolesterol og rejser LDL (dårlige) kolesterol. Nikotin får blodtrykket til at stige, når du ryger, og det skader cellerne i din hjertet arterier, forårsager en arteriesygdom kaldet åreforkalkning, åreforkalkning. Dette kan øge din risiko for at få et hjerteanfald.

Diabetes

Rygning øger blod-sukker niveauer og øger din risiko for at udvikle diabetes. Hvis du allerede har diabetes, øger rygning din risiko for at udvikle komplikationer af diabetes, herunder hjertesygdom, nyresygdom, øjensygdom, nerveskader, karsygdom og slagtilfælde.

Slagtilfælde

Rygning forårsager plaque at bygge i din arterier og blokerer blodtilførslen til hjernen. Når blod og ilt ikke kan nå din hjerne, væv dør, og dette kan forårsage et slagtilfælde.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com