Tryksår & ernæring

11/29/2012 by admin

Tryksår er et stort problem i hospitaler og lang sigt plejeinstitutioner. Tryksår er forårsaget af liggende i sengen eller ved hjælp af en kørestol kontinuerligt for en længere periode. Huden vil gnide mod sengen eller stolen på visse punkter. Pres hindrer kapillær blodtilførslen til huden. Tryksår kan undgås ved at dreje kroppen stilling ofte. Madrasovertræk af varierende tykkelse også hjælpe i forebyggelsen.

Typer

Selv om tryksår kan forekomme overalt, er fælles steder for pres lavere tilbage, hælene af fødder og bagsiden af hovedet. Tryksår opstår i fem stadier. Den første fase er rødme af huden i områder med risiko for tryksår. Dette kan ses som et advarselssignal til begynde metoder til forebyggelse. Ændre kropsposition således på risikoområder at have nogen vægt til at støtte. Fase fem er den alvorligste fase hvor tryksår kan bære huden ned til knoglen.

Protein

Hvis en person med tryksår ikke indtager tilstrækkelig protein er væv ikke i stand til at regenerere og helbrede sår. Tryksår også øge proteinbehov. Proteinbehov bestemmes af fase af såret. Fase et tryksår har gennemsnitlige proteinbehov, som handler om 0,8 - 1,0 gram protein pr. kg. En stor scene fem sår kan kræve 2,0-2,5 gram protein per kilo kropsvægt for at helbrede. Eksistensen af andre sygdomme og lidelser vil påvirke proteinbehov.

Vitaminer

Vitamin C og zink tilskud anbefales til folk med tryksår. C-vitamin hjælper med at genopbygge kollagen, som er en del af huden. Zink er nødvendigt for at syntetisere protein, der hjælper tryksår at helbrede.

Kalorier

Nok kalorier skal forbruges i rækkefølge til protein, vitaminer og mineraler har maksimal effekt, de nødvendige kalorier afhænger af individuelle tilstand og pres ulcus fase. Den gennemsnitlige person har brug for 25-35 kalorier pr kg legemsvægt. Kalorie behov falde hvis sengeliggende. Kalorie behov stige med visse sygdomme og betingelser. En diætist kan beregne præcise individuelle kalorie behov. I akut og langsigtet pleje følger indstilling diætister typisk hver patient regelmæssigt.

Kosttilskud

Højt kalorieindhold protein shakes er til rådighed til at hjælpe folk med ekstra planternes behov. Disse drikkevarer er især nyttige i mennesker med dårlig appetit. Protein shakes kan bruges 1 til 3 gange om dagen afhængigt af den enkeltes behov. Proteinpulver kan for at bidrage til at øge protein indtag. Proteinpulver kan blandes med yoghurt, suppe eller smoothies, og er normalt smagløst.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com