Hvad er Strattera?

01/03/2013 by admin

Strattera er en receptpligtig medicin anvendes til behandling af opmærksomhed underskud lidelse, med eller uden hyperaktivitet hos børn og voksne. Den aktive ingrediens i Strattera er atomoxetin, en selektiv noradrenalin reuptake hæmmer. I modsætning til de fleste andre medikamenter anvendes til ADHD, er Strattera ikke et stimulerende; Det er mere tæt relateret til antidepressiva end til amfetamin.

Tidsramme

På grund af Stratteras virkemåde tager det meget længere tid til at begynde at arbejde end stimulerende medicin. Tre til fire uger kan der gå før symptomerne forbedres. Strattera kan tages én eller to gange dagligt. Det er lige så effektivt uanset hvilken vej det er taget, men en gang daglig dosis er mere bekvemt for de fleste mennesker. Gastrointestinale bivirkninger kan være mindre udtalt, hvis Strattera er taget to gange om dagen.

Funktion

Strattera virker ved at hæmme genoptagelsen af en neurotransmitter kaldet noradrenalin. Som et resultat, stiger noradrenalin niveauet, som påvirker hjernens funktion. Det er uvist, hvorfor øget noradrenalin niveauer forbedring af opmærksomhed span og koncentration hos mennesker, der har ADHD. Fordi Strattera virker direkte på hjernen, er mange af de bivirkninger forbundet med denne medicin forårsaget af ændringer i hjernefunktion.

Effekter

Stratteras bivirkninger er meget anderledes end dem, der forårsages af stimulerende medicin anvendes til behandling af ADHD. De mest almindelige bivirkninger forbundet med Strattera omfatter irritabilitet, svimmelhed, døsighed, kvalme, opkastning, mavesmerter, hoste, mundtørhed, kløende hud, erektil dysfunktion og tab af libido. Selv om vægttab og langsomme vækst er mindre almindelige hos børn, der bruger Strattera, kan disse virkninger stadig forekomme.

Overvejelser

Sammenlignet med stimulerende medicin for ADHD, har Strattera både fordele og ulemper. I modsætning til stimulanser er Strattera ikke et kontrolleret stof; Det betyder, at din læge kan skrive recepter med refill. Strattera er ikke et stof misbrug, så der er ingen grund til at bekymre sig om afhængighed eller afhængighed mens du bruger dette stof. Men, stimulerende medicin arbejde meget hurtigere og er som regel mere effektiv end Strattera.

Advarsel

Strattera er nært beslægtet med SSRI antidepressiva og også har været forbundet med en øget risiko for selvmord, især hos børn. Det er vigtigt nøje at overvåge børn, der tager denne medicin og rapportere selvmordstanker eller adfærd til en læge. Risikoen for selvmord under hensyntagen Strattera er størst hos børn, der har psykiske problemer, især depression, og er mest tilbøjelige til at forekomme i de første par måneder af medicin anvendes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com