Saltsyre brænde skade behandling

01/10/2013 by admin

Saltsyre er et andet navn for saltsyre, som er en stærkt ætsende, giftige flydende produceret når hydrochlorid, gas, er blandet med vand. Det bruges i forskellige fremstillingsprocesser (i Fotografi forarbejdning og garvning læder, for eksempel), og som et toilet skål antiseptisk, ifølge Missouri Department of Health. Det kan alvorligt brænde hals, mave, nasal og huden væv når indåndes, sluges eller spildt.

Forbrændinger af huden

Skyl de forurenede områder med vand. Høje koncentrationer af dampe eller væske kan forårsage hud rødme og blister. I ekstreme tilfælde, kan det udløse forfrysninger, kill væv eller dybt sår forbrændinger, North Carolina Department of Health advarer. Skyl ramte huden med vand i 15 minutter, men ikke anvende sæbe eller gnid det. Fjerne noget tøj eller smykker, der kan være kommet i kontakt med kemikaliet og søge læge.

Øjet forbrændinger

Eksponering for øjne kan irritere og brænde eller forårsage hævelse, rive, sløret syn, lysfølsomhed og blindhed. Som hud, bør øjne også være skylles med vand i 15 minutter. Løft de øvre og nedre øjenlåg ved at gøre dette. Hvis offeret bærer kontaktlinser, Sørg for de er fjernet. Søge lægehjælp, hvis nødvendigt.

Indånding

Flytte offer til frisk luft og overvåge respiration. Vejrtrækning i giftige mængder af dette kemikalie vil medføre overbelastning, hoste og en brændende fornemmelse i halsen. Flytte offer fra ulykkesstedet i frisk luft. Check for vejrtrækning uregelmæssigheder og udføre CPR, hvis nødvendigt.

Indtagelse

Kraft væskeindtag og opkald for ekspertrådgivning. Synke saltsyre vil hurtigt udløse alvorlige smerter i munden, hals, bryst og underliv, og kan udløse kvalme og opkastning. Få offeret til at drikke store mængder vand eller mælk til at fortynde den kemiske styrke, men ikke tvinge ham til at kaste op medmindre at gøre det at vide af en læge. Ring National kapital gift Center (800-222-1222) og søge øjeblikkelig lægehjælp.

Typer af forbrændinger

Måle den brænde sværhedsgraden, hvis du er i stand til at gøre det før de søger direkte medicinsk intervention. Det er en god ide at tjekke med en læge, hvis symptomer opstår (og i alle sager vedrørende en person, der har slugt saltsyre). Men mindre eksponering (kort sigt, i små koncentrationer) til ætsende kemikalier kan kun skade de øverste én eller to lag af huden, forårsager første eller anden degree forbrændinger, hvoraf mange vil helbrede på egen hånd, Ifølge National Institutes of Health. I disse tilfælde vil løst dækker såret med sterilt gaze, efter det er blevet grundigt skyllet ren med vand bidrage til at beskytte det indtil vævet heler. Tredjegradforbrændinger, (som trænger alle hudlag og væv nedenunder) kan forårsage massive, permanente skader, vævsdød og ardannelse. Disse forbrændinger skal behandles med topikale og potentielt mundtlige eller injiceres antibiotika for at forhindre mulig alvorlig infektion. I ekstreme tilfælde kan det være nødvendigt at kirurgisk erstatte tabt væv med hudtransplantation. Hvis du er i tvivl om alvoren af skaden, konsultere en læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com