Sådan op din HDL niveauer

10/23/2012 by admin

Sådan op din HDL niveauer

Ikke alle kolesterol er skadelige for kroppen, da high-density lipoprotein (HDL) anses som "god" kolesterol på grund af deres evne til at fjerne plak fra dine arterier. Disse lipoproteiner er som en olie, der holder din krop i orden. Blodet pumpes gennem arterierne, men når plak er kage på væggene i arterierne, din krop har til at arbejde hårdere for at modtage ilt og det sætter dig i risiko for at udvikle hjertesygdomme og blodpropper. Forbedre din HDL niveauer gennem kosten ændring og livsstilsændringer, der sænker din risiko for langsigtede sundhedsmæssige spørgsmål.

Instruktioner

• Begrænse alkohol. Alkohol, når de indtages i moderate mængder, er fordelagtig på grund af sin næringsstoffer. En drink om dagen for kvinder og to drinks for mænd er grænsen for HDL fordele.

• Undgå rygning. Udover de indlysende konsekvenser har rygning på dine lunger, afslutning rygning hæver din HDL niveauer af op til 10 procent.

• Forbruge enkeltumættet og flerumættet fedt. Mono- og polyumættede fedtstoffer, fundet i olivenolie, nødder, fisk, avocado og soja medvirke til at reducere low-density lipoprotein og rejser HDL.

• Øget motion. Tredive minutter af cardio aktivitet, øvelse, der hæver din puls, kan øge dit HDL niveauer med fem procent inden for to måneder. Svømning, løb, jogging, og selv rask gå er blot et par øvelser, som øger din puls.

• Eliminer usunde fødevarer. Fried foods, smør-laden og meget kaloriefattige fødevarer bringe din HDL niveauer ned og øge din LDL niveauer og gøre dig føle træg.

• Erstatning tidligere tilberedningsmetoder. Hvis du ikke kan bære at del med kød, ændre op din madlavning metoder ved at erstatte stegning din fødevarer til bagning eller stegning. Bagning eller stegning over stegning eliminerer transfedt, nummer et fjenden i din arterier.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com