Medicinsk stråling sikkerhed

05/03/2011 by admin

Stråling kan bruges af forskellige grunde i den medicinske indstilling. Det kan bruges til diagnostiske formål eller til behandling af kræft. Det bruges af tandlæger til at visualisere patientens tandsæt. Strålings brug har såvel fordele som risici, og på grund af dette patientsikkerhed samt sikkerheden af medicinsk personale bør sikres.

Graviditet

Stråling har evnen til at påvirke hurtigt delende celler som dem der findes i udviklingen af fostre. Denne evne kan føre til fosterskader. Derfor er det vigtigt for medicinsk personale administration af stråling for at spørge kvindelige patienter, hvis de er eller tror de er gravide før at give strålebehandling.

Føre barrierer

Patienter bør dækkes med bly-foret barriere enheder før der modtager strålebehandling. Områder af kroppen ikke bliver bestrålet normalt dækkes. Dette forhindrer uberettiget eksponering af patienter til radioaktive stoffer.

Doser

Patienter bør være bestrålet med den laveste effektive dosis af stråling. Dette reducerer risiciene i forbindelse med radioaktive behandling, såsom udvikling af kræft.

Udstyr

Maskiner, der anvendes til at administrere stråling bør overvåges af eksperter som krævet af lokale, statslige eller føderale lovgivning for at sikre de er i god stand. Dette øger stråling sikkerhed i den medicinske miljø.

Ekspertise

Medicinsk personale, der administrerer radioaktive terapi skal være ordentligt uddannet eksperter i dette felt eller arbejde under tilsyn af personale, der er kvalificerede i dette felt. Dette kan øge overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger, når du betjener maskiner, der leverer strålebehandling eller diagnostik.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com