Hvad forårsager vorter at komme ud af vækstdvale?

04/23/2011 by admin

Hvad forårsager vorter at komme ud af vækstdvale?

I modsætning til populær barndom myter får folk ikke vorter fra håndtering af tudser. Vorter er forårsaget af nogen af de mere end 100 smitsomme virus, som er en del af familien humant papillomvirus (HPV). Enhver del af den menneskelige krop er modtagelige for vorter både inde og ude. Almindelige vorter kan vises på overfladen af huden, mens smertefulde plantageejere vorter kan vokse indad på sålerne på fødderne. Nogle typer af HPV virus forårsager vorter i kønsorganer og rektal områder, og nogle typer af seksuelt overførte vira kan resultere i vorter på kvindens cervix, hvor hun ikke kan selv klar over, hun er blevet inficeret.

Typer

Der er fire hovedtyper af hud vorter. Almindelige vorter ligner små, hårde, kuppelformet vækster med en ru-tekstureret hoved. Denne type af vorte vises normalt på ekstremiteterne, knæ og albuer. Flade vorter er mest almindeligt forekommende i ansigtet, men kan forekomme på andre dele af kroppen. De er små, knappenålshoved mellemstore vorter med glatte, flade toppe, der normalt vises i klynger. Plantar vorter er typisk findes på sålerne på fødderne og kan vokse ind i foden, at gøre gå ekstremt ubehageligt. Filiform vorter er kødelig, finger formet vækster, der typisk til stede i ansigtet.

Kønsvorter

Der er over 40 typer af HPV-virus, der kan inficere det genitale område og kan overføres gennem seksuel kontakt. Mens mest almindelige typer af huden vorter er godartede og er mere af en gener end en sundhedsrisiko, kønsvorter kan resultere i præcancerøse vækster i livmoderhalsen og kan føre til uterus eller livmoderhals kræft hos kvinder og anal og penis kræft hos mænd. Patienter lider af kønsvorter bør søge kvalificeret medicinsk behandling.

Tidsramme

HPV-virus er meget smitsom, selv om nogle mennesker er mere modtagelige for kontraherende virus end andre. Ordentlig hygiejne, herunder håndvask er den mest effektive måde at forebygge spredning af HPV virus. Når HPV-virus har udliciteres, er der ingen måde fortæller, hvis eller når vorter vil præsentere. Nogle vorter vises inden dage eller uger, mens andre ikke vises muligvis i år. Nogle vorter forsvinder på deres egen kun skal erstattes af nye vorter.

Behandling

Huden vorter kan være grimme og smertefulde, hvis ramt, men normalt truer ikke sundhed. Disse vorter er normalt behandles med en over-the-counter salicylsyre løsning, som opløser vorten. Læger kan bruge flydende nitrogen eller nogle andre aerosol for at fryse vorten. Kønsvorter kræver professionel behandling; behandling i hjemmet bør ikke forsøges.

Gentagelse

Wart behandling kan være frustrerende, fordi mens nogle behandlinger kan være ganske effektiv til at fjerne eksisterende vorter, der er i øjeblikket ingen kur mod virus, som forårsagede vorter i første omgang. Vorter kan forsvinde på egen hånd med ingen mærkbar grund, og de kan ligge i dvale i uger, måneder eller endda år før igen, igen med ingen mærkbar grund.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com