Fedt celle teori

03/15/2011 by admin

Fedt celle teori

Ifølge Centers for Disease Control er to tredjedele af amerikanerne overvægtige eller fede. Fra 2003 til 2004 alene, anslået fedme priser i USA steg med 0,8 procent. Med andre ord, blev 3 millioner flere mennesker fede i et år. Nogle forskere mener, at grunden til at amerikanerne ikke kan miste vægten har at gøre med antallet af fedtceller de genererede vokser op.

Fedt celle teori

Det bør ikke være nogen overraskelse, at vores vigtigste fysiologiske udvikling ske når vi er børn. Fedtceller (eller "adipocytter") formere sig i tre faser: i de første to år af livet; når barnet er omkring 7 år gammel; og i ungdomsårene. Fedtcelle teori forklarer, at når vi er færdige vokser, vi ikke længere producere flere fedtceller. Når voksne tager på i vægt, vokse deres fedtceller blot. Voksne, der blev slankere som børn vil have færre fedtceller at udvide end dem, der var bøvet under de afgørende fedt-celle-vækst år.

Videnskabelige resultater

Forskere ledet af Dr. Kristy Spalding på Karolinska instituttet i Sverige først etableret, børn og unge producere nye adipocytter, men voksne numre opholdt sig konstant. For at finde ud af om voksne kunne fjerne fedt celler under ekstreme omstændigheder, måles Spalding antallet af fedtceller i stærkt overvægtige patienter, der undergik gastrisk bindende kirurgi. Selvom gastrisk bindende patienter mistet enorme mængder af vægt, forblev deres antal fedtceller den samme som før operationen.

Hyperplastiske og hypertrofisk fedtceller

Når et barn spiser for meget mad, svulme hans fedtceller indtil de er fyldt op til kapacitet. Når sin adipocytter kan holde længere, begynder han at producere flere fedtceller. Et højt antal fedtceller er kendt som "hyperplastiske fedme." Selvom dette barn mister vægt før han er fuldvoksen, er han fast med de ekstra fedt celler – og dermed en større kapacitet til at lagre fedt--for evigt. Da voksne, der bliver overvægtige ikke kan producere flere fedtceller, udvide deres adipocytter simpelthen til at huse de ekstra kalorier. Betingelsen for at have udvidet fedtceller er kendt som "hypertrofisk fedme" ("hypertrofi" betyder "overdreven vækst").

Kritik af fedt celle teori

Ikke alle forskere købe ind i fedtcelle teori. Tanken om, at fedt børn gøre fedt voksne er alt for forenklet og forklarer ikke, hvorfor nogle mennesker få vægt senere i livet, ifølge nogle forskere. Den fortolkning, at din kropsfedt er forudbestemt afskrækker personligt ansvar for at følge en fornuftig kost og motion program. Siden Spaldings forskning 30 år er der sket siden, lidt forskning for at bekræfte hendes resultater.

Konklusion

Om fedtcelle teori er korrekt eller ej, er det stadig muligt at skrumpe din fedtceller (og din talje) gennem en kombination af ordentlig kost og motion. Mennesker udviklet sig til at holde fast i fedt til beskyttelse mod kulde og sult, så det vil tage tålmodighed og livsstilsændringer at tilsidesætte biologi og permanent tabe fedt. Når det er sagt, har mange amerikanere formået at tabe store mængder af vægt og holde det ud med hårdt arbejde. Tal med din læge for at finde et slankeprogram, der virker for dig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com