Levertransplantation fakta

05/14/2010 by admin

En lever transplantation er en procedure for at fjerne en syge lever og erstatte det med en donor sund leveren. Omkring er 6.000 af disse Transplantationer udført i USA hvert år, ifølge MayoClinic.com.

Grunde

Levertransplantationer bruges til at behandle slutstadiet leversvigt. Dette kan være forårsaget af skrumpelever, cystisk fibrose, leverkræft eller Wilson sygdom.

Risici

Levertransplantationer kan have alvorlige bivirkninger, herunder galdegang komplikationer, blødning, hukommelsesproblemer, infektioner eller kroppens afvisning af donor leveren. Medicin givet under og efter proceduren, der har bivirkninger som hovedpine og kvalme.

Støtteberettigelse

Der er en mangel på donor lever i den amerikanske patienter har behov for en levertransplantation gå på en venteliste, med de mest syge mennesker flyttes til toppen af listen, ifølge den amerikanske leveren Foundation.

Donorer

Lever til transplantation kan komme fra afdøde eller levende donorer. Kropsstørrelse og blodtype er de vigtigste faktorer i matchende en lever med en donor.

Outlook

Levertransplantation patienter har en 75 procent fem-årige overlevelsesrate, ifølge den amerikanske leveren Foundation. Overlevelsesraten er lidt højere for dem, der modtager væv fra en levende donor, ifølge instituttet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com