Vand & allergi

06/20/2010 by admin

Vand & allergi

Det er muligt for nogle mennesker at være allergiske over for vand, siger Dr. Rob Danoff, sundhed og fitness klummeskribent for MSN. Aquagenic kløe og aquagenic urticaria er to forskellige typer af allergi, og de kan gøre en person elendigt.

Symptomer

Folk, der har aquagenic kløe viser symptomer, som regel på deres bryst, arme, ben eller tilbage, efter at blive våd. Symptomer omfatter kløe, brændende eller en stikkende fornemmelse, der opstår, bare minutter efter udsættelse for vand. Disse symptomer vare overalt fra 10 minutter til flere timer, siger Danoff. En udslæt normalt ledsager ikke symptomerne, men det kan. Aquagenic urticaria producerer nældefeber, når en person kommer i kontakt med vand. Denne betingelse er sjældne.

Årsager

Ingen ved med sikkerhed hvad der forårsager en person at være allergiske over for vand. En mulig årsag kunne være vand tilsætningsstoffer, såsom klor, fluor eller mineraler i vandet, kombineret med ekstreme hudfølsomhed.

Behandlinger

En behandling for aquagenic kløe er capsaicin creme, du anvender to til tre gange om dagen. Andre indstillinger, som du kan diskutere med din læge er ultraviolet B lysbehandling, leukotrien-receptor antagonister, antihistaminer eller beta-blokkere. Aquagenic urticaria er typisk behandlet med antihistaminer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com