Hvad er binyrerne lidelse?

06/04/2011 by admin

Menneskelige binyrerne er ansvarlige for mange funktioner, herunder opretholde metabolisme og graviditet og kontrollerende seksuel modning hos børn. Når noget går galt i binyrerne, selv eller en del af kroppen, der påvirker binyrerne, derefter forekommer binyrerne lidelser. Nogle eksempler på disse binyrerne lidelser er sygdomme såsom Cushings syndrom og medfødte adrenal hyperplasi.

Funktion

Binyrerne kan findes på toppen af begge nyrer i en person. De er formet som en trekant og er omkring en tomme høj og tre inches lang. Den indre del af binyrerne kaldes binyremarven udskiller hormoner, med adrenalin er én, der har en virkning på sådanne kropslige funktioner som puls, svedtendens og blodtryk. De ydre dele af binyrerne producerer hormoner, der beskæftiger sig med fedtstoffer, proteiner og kulhydrater. Mandlige kønshormoner og stoffer, der styrer salt og kalium niveauer er også udskilles fra denne binyrebarken.

Effekter

Binyrerne lidelser kommer nogle gange når del af den menneskelige hjerne kaldes hypothalamus ikke er i stand til at producere hormoner, der bruges til at kontrollere binyrerne. Hypofyse er også ansvarlige for sådanne hormonproduktion og hvis de ikke er i orden ordentligt derefter binyrerne lidelser kan resultere. Troubles inde binyrerne som infektion eller sygdom også bidrage til lidelser, med produktion af hormoner i for højt eller lavt beløb den vigtigste faktor.

Betydning

En adrenal lidelse er Cushings syndrom, som opstår for det meste i voksne mellem 25 og 50. Det er normalt fældet af binyrerne producerer for meget cortisol, et hormon, der styrer stress. Tumorer i regionen hypofyse forårsage ofte denne overproduktion, hvilket resulterer i Cushings syndrom. Sygdommen er kendetegnet ved symptomer som fedme, diabetes, overdreven hår på kroppen, træthed og forhøjet blodtryk sammen med potentielle seksuelle problemer.

Funktioner

Medfødte adrenal hyperplasi er en binyrerne lidelse, der er genetisk oprindelse. Kroppen producerer ikke tilstrækkeligt cortisol og gør alt for meget af hormonet androgen. Symptomer for medfødte adrenal hyperplasi omfatter åndenød, acne, uregelmæssig menstruation i kvinder, Ansigtshår hos kvinder og i alvorlige tilfælde dehydrering, lavt blodsukker og lavt blodtryk. Der kan også være problemer med at have et højt nok niveau af salt i kroppen, og godartede eller harmløse tumorer hos mænd.

Typer

Der er andre binyrerne lidelser, der er meget sjældnere end disse. De omfatter kræft i binyrerne, som forekommer i kun 2 ud af en million mennesker. Fæokromocytom er en sygdom, der involverer dannelsen af en tumor i medulla del af hjernen, der forårsager højt blodtryk, med 800 tilfælde et år rapporteret i USA. En tilstand kaldet hyperaldosteronism er ret sjælden og rammer kvinder i aldersgruppen mellem 30 og 50, med hypertension kommer på grund af for meget af et hormon, der styrer natrium og kalium niveauer i kroppen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com