Anvendelsesmuligheder for vilde Yams

02/03/2011 by admin

Anvendelsesmuligheder for vilde Yams

WIld yam eller Dioscorea villosa, har længe været en del af traditionel kinesisk medicin. Ifølge Dr. Maoshing Ni i sin bog "Anden forår", har vilde eller kinesiske yam været brugt til at afbalancere kroppens hormonelle system og styrke bugspytkirtel, lever, nyrer og milt. Fiber i wild yam blev også brugt til at bekæmpe hyperlipidæmi ved at reducere høje niveauer af lipid molekyler i blodet. I dag, bruges vilde Yams i topiske cremer og kosttilskud.

Tidlig amerikanske brug

I tidlige Amerika, en anden art af vilde yam blev brugt til at behandle kolik og var kendt derefter som kolik rod. Som kinesiske yam, kolik rod også indeholder diosgenin, en phytoøstrogen stammer fra planter, og begge har lignende medicinske fordele. Wild yam blev også brugt til behandling af muskelspasmer, inflammation og astma. I løbet af 18 og 19 anvendes herbalists wild yam til betingelser vedrørende fødsel og til behandling af menstruationssmerter. Mere nylig, diosgenin blev brugt i 1960 ' erne for at gøre de første p-piller.

Højt kolesteroltal

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMM), har forskere teoretiseret, at brugen af vilde yam kan være gavnligt i at reducere kolesterol i blodet. Diosgenin fundet i vilde yam syntes at blokere optagelsen af kolesterol i en undersøgelse udført på dyr. Undersøgelser udført på mennesker, viste imidlertid, at kolesterolniveauer ikke var gået ned, men triglycerider i blodet viste et fald. UMM siger mere forskning er nødvendig for at bekræfte fordelene ved vilde Yams når anvendes til at sænke forhøjet kolesterol.

Vægtkontrol og blodsukker

Fiber i yams hjælper med at gøre dig føle fuld længere og de komplekse kulhydrater bremse hastigheden af sukker kommer ind i blodbanen. Derudover mangan--et spormineral i yams--hjælper med at nedbryde de kulhydrater, der til gengæld hjælper med energiproduktion og forbedret antioxidant forsvar.

Overgangsalderen

Markedspladsen er fyldt med vilde yam produkter i form af cremer, flydende ekstrakter og piller. Disse produkter sælges som et naturligt alternativ til hormonelle udskiftning. Fødevarer i sig selv, men er ikke hvad er forfremmet til overgangsalderen systemer. Ifølge verdens sundeste fødevarer hjemmeside, der er en klar sammenhæng mellem diosgenin i yam og dens virkning på det endokrine system, men dens virkninger er ikke fuldt forstået og mere forskning er nødvendig.

Fortsat brug af Herbalists

Herbalists fortsætte med at anbefale brugen af vilde yam for en række betingelser. Dette omfatter behandling af kvalme og morgenkvalme på grund af graviditet, menstruation kramper, menopausale symptomer, osteoporose og betændelse. Ifølge UMM er der ikke noget videnskabeligt bevis, der vilde yam værker for disse betingelser og yderligere forskning i nødvendig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com