Instrumenter, der anvendes til at undersøge øjet

01/15/2011 by admin

Instrumenter, der anvendes til at undersøge øjet

Selvom ofte tages for givet, er øjnene de fleste mennesker centrale outlet til verden. Hvis du nogensinde har brug for en påmindelse om deres betydning, så luk øjnene og forsøger at navigere din vej gennem et værelse. Pasning af dette organ er kritisk og når du besøger en optometrist, der er flere instrumenter anvendes til at undersøge øjnene. Disse instrumenter er inddelt i to typer: en til diagnostiske formål, og den anden til bestemmelse af den aktuelle sundhed og status for øjnene.

Oftalmoskop

Oftalmoskop er et instrument, der bruges til at visualisere bagfra af øjet. Det er klassificeret i to typer, herunder monokulære direkte og kikkert indirekte. Monokulare direct er en lille hånd-hjælp oftalmoskop, som visualiserer den del af øjet, synsnerven, blodkar og den gule plet. Selv om begrænset forstørrelse, kan det stadig registrere de fleste ændringer i vision. Apparatet bruges ved at sætte det i et par millimeter af eleven, hvor det derefter tillader visning af den del af øjet. Kikkert indirekte ophthalmoscopes er båret af Optometrister på hovedet. De bruger en særskilt lyskilde og optiske system og er ofte brugt med en kondenserende linse. Mydriatisk dråber er normalt bruges til at spile eleverne i øjet, giver mulighed for en bedre visualisering af den del af øjet. Grundigere end de monokulare direkte version, den indirekte kikkert registrerer læsioner i øje.

Retinoscope

Retinoscopes undersøge lys brydning af nethinden i de indre dele af øjet. Dette værktøj hjælper med at måle forbedringer af post-kirurgi eller regressioner i patienter, især efter større medicinske procedurer, såsom hornhinde refraktiv kirurgi.

Spaltelampe Biomicroscope

Spaltelampe Biomicroscopes giver en høj forstørrelse, visualisere hele den forreste del af øjet, herunder hornhinden og iris. De opdager overflade vævsskader ved brug af et kontraststof, normalt i form af farvestoffer i forskellige farver. De også opdage nogen betændelse i indre strukturer og er udbredt til montering af kontaktlinser.

Gonioscopy Test

Gonioscopy test undersøger forkammeret (eller forreste del) af øjet til at bestemme tilstedeværelsen af glaukom; denne sygdom forårsager blindhed frembragt af dysfunktionelle synsnerverne. En kontaktlinse med spejl placeret over øjet giver lægen et billede af mellemrummet mellem iris og hornhinden hvor symptomer på glaukom normalt findes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com