Sådan Care for en håndleddet fraktur

06/26/2012 by admin

Sådan Care for en håndleddet fraktur

En håndleddet fraktur er en almindelig form for ben skader hos ældre og hos børn. Ældre er modtagelige på grund af knogle skørhed tilskrives alder, mens små børn har blødere knogler, der er mere tilbøjelige til fastgørelse. Det er en smertefuld oplevelse, og det kan tage flere måneder for enkelt at genvinde fuld håndled mobilitet og styrke. Lære hvordan man passer en håndleddet fraktur, herunder stretching og styrke teknikker, for at hjælpe dig med at genoprette så hurtigt som muligt.

Instruktioner

• Praksis førstehjælp hvis en håndledsskade opstår. Placer håndleddet i en løftekæde at holde det forhøjet, og anvende en ispose over håndleddet område for at reducere hævelser. Gå til en akut medicinsk center straks for bistand og inspektion.

• Få diagnosticeret. En brækket håndled er ofte et resultat af et fald eller lignende ulykke og er typisk fejldiagnosticeret som et håndled forstuvning. Almindelige symptomer peger mod en fraktur i stedet en forstuvning er svær hævelse, følelsesløshed i underarmen og smerte, der ikke går væk. Din læge vil tage en X-ray til at afgøre, om det er en håndleddet fraktur.

• Bære en skinne eller støbt efter at have brækket knogler udrettet gennem kirurgi eller fysisk manipulation af knoglerne. Typisk, enkeltpersoner må bære støtte til seks til otte uger. I løbet af denne tid, vil din læge X-ray håndleddet ugentligt for at sikre, at knoglerne healing i korrekt justering.

• Gøre strækøvelser efter at have støbt eller skinne fjernet. Dette langsomt returnerer funktionen til området håndled og slapper spændinger i musklerne omkring det skadede område. Stræk dine håndled vifte af bevægelse. Bøje det frem i fem sekunder og derefter slappe af i fem sekunder, derefter bøje det tilbage i fem sekunder. Gentag 10 gange.

• Strække håndleddet yderligere ved at bruge anden hånden og at trykke på bagsiden af inddrive hånden ned i 30 sekunder. Stræk i den modsatte retning ved at trykke på indersiden af din palm op i 30 sekunder. Gentag tre gange.

• Strække din underarm at teste sin pronation, som det kan være blevet stram efter at være blevet immobile i dit støbte eller skinne. Bøje albuen til en ret vinkel på 90 grader. Slå din hånd, palm-op til fem sekunder, og derefter palm-nede i fem sekunder. Gentag 10 gange.

• Lave styrke øvelser for dit håndled, når du er i stand til at strække og fuldføre trin 3-5 uden at opleve smerte. Dette hjælper med at styrke den svækkede håndleddet og beskytte mod fremtidige skader på området. Hold en dåse grøntsager i din hule hånd med bagsiden af hånden pege mod jorden. Flytte hånden til at bøje dine håndled, så lavere til sin oprindelige position. Gentag 10 gange. Vend din hånd, så bagsiden af din hånd står loftet mens du stadig holder kan. Bøjer håndleddet opad og derefter ned. Gentag 10 gange.

• Bære et håndled skinne når ikke strække eller styrke dine håndled joint, hvis du er bekymret omkring re briste fælles, eller hvis dine knogler er svag nok, lægen finder en bandage nødvendig. En bandage kan indhentes fra de fleste apoteker og kiosker.

Tips & advarsler

  • En brækket håndled kan pege på problemer med dit knogle sundhed og tæthed. Tal med din læge om knogle-styrke teknikker såsom ændringer i livsstil og calcium tilskud.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com