Charcot fodbehandling

07/16/2010 by admin

Charcot fod, også kendt som Charcot arthropathy, er en farlig svækkelse i foden knogler af personer, der lider af nerveskader (neuropati). Det er ofte forbundet med kroniske, dårligt kontrolleret diabetes. Hvis venstre ikke-genkendt eller ubehandlet, kan Charcot foden føre til deformitet, permanent invaliditet eller amputation. Behandlingen kan omfatte immobilisering af den berørte foden, aktivitet ændringer, tilpassede fodstøtte eller kirurgi.

Forståelse Charcot fod

Charcot fod begynder, når en person uden ordentlig tilbagemeldinger fra nerver i foden lider gentagne små frakturer på foden knogler. Medmindre der påvises ændringer i foden, disse frakturer vil forværre, at skabe de klassiske symptomer på rødme, hævelse og huden er varm at røre ved. Til sidst, vil disse frakturer begynde at helbrede. Men healing er typisk tilfældig, og de berørte knoglerne blive svækket og ustabil.

Vigtigheden af årvågenhed

Hvis du lider af fremskreden diabetes eller enhver anden form for nerveskader i dine fødder, er det vigtigt, at du ser for tegn på udvikling af Charcot fod. Ifølge American College of fod og ankel kirurger, kan du udvikle lidelsen efter skarpe indvirkning skader såsom mund forstuvninger, eller som følge af faldende noget på din fod. I nogle tilfælde kan endda mindre nedslag som de stødte på en lang gåtur være tilstrækkelig til at udløse forværringen. Da du ikke kan føle de direkte virkninger af din skade, kan du alvorligt forværre følgerne heraf, medmindre du betaler meget opmærksom.

Immobilisering

Behandling af Charcot foden vil begynde med trin for at kontrollere hævelse i din mund mens du samtidig beskytter det mod yderligere skade. Typisk, dette indebærer anvendelsen af et godt polstret hård støbt. For at sikre din mund er fuldt beskyttet, kan forsiden af din stemmer være helt lukket lukket. Du skal holde din mund immobiliseret indtil alle dine rødme og hævelse har aftaget; mens du kan nå frem til dette punkt i et par måneder, skal du være parat til at være i en støbt i så lang tid som et år. Som din hævelse aftager, vil din læge skulle ombygning du med nye afstøbninger, der matcher profilen af din fod.

I nogle tilfælde kan din læger oprette en specialdesignet vandre boot, der giver den samme grad af beskyttelse som din cast. Hvis du er udstyret med en boot, skal du undgå at placere en stamme på din fod eller ankel. For at gøre dette lettere, kan du også modtage en vandre stok.

Kirurgi

Hvis din fod er skadet på en måde, der ikke giver mulighed for montering af et støbt eller boot, kan du kræve kirurgisk reparation af din tilstand. Konsultere din kirurg for en forklaring på eventuelle planlagte procedure.

Fodstøtte og aktivitet modifikation

Når din mund er helet, vil din læge eller fysioterapeut passe dine sko med skær til at vedligeholde din fod i den korrekte position og giver fortsat beskyttelse. Hvis din tilstand har forårsaget en betydelig fod deformiteter, kan du også kræve en bandage til støtte din underbenet. Du kan også få hjælp til at foretage ændringer i dine daglige rutiner, der minimerer din risiko for fremtidige skader.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com