Symptomer på syre refluks, sår & gastroparese

07/13/2011 by admin

Symptomerne på gastroparese, sure opstød og mavesår er ofte ens i natur og undertiden gå hånd i hånd. Hjerte brænde, eller syre refluks kan være forårsaget af mange faktorer, men er også et symptom på gastroparese og mavesår.

Sure opstød

Acid Refluks opstår, når maven overproduces syre til det punkt, hvor det bakker op i spiserøret. Denne betingelse kan være forårsaget af en række problemer, herunder problemer med esophageal sphincter (ventilen den tillader fødevarer ind i maven fra spiserøret), dårlig kost og langsomme mave tømning.

Symptomer på syre refluks

Almindelige symptomer på syre refluks er smerter og ubehag i øvre del af maven, følelse af mæthed eller mave distention og følelse kvalme især efter at have spist. Acid Refluks kan også forårsage smerter i brystet, oftest forvirret som et hjerteanfald, samt hals irritation, hoste og kronisk kvalme og opkastning.

Gastroparese

Gastroparese opstår, når maven er ude af stand til at flytte fødevarer gennem maven og ind i mave-tarmkanalen. Resultatet er en back up af mad i maven, som kan forårsage en stigning i mave syre produktion.

Gastroparese symptomer

Symptomer af gastroparese er blevet rapporteret som halsbrand, smerter i øvre del af maven, kvalme, opkastning af ufordøjet mad (typisk efter et måltid), føler usædvanligt fuld, vægttab, oppustethed i maven, ændringer i blodsukkerniveauet og nedsat appetit.

Mavesår

Ifølge Mayo Clinic er sår åbne sår på indersiden af maven, øvre tyndtarmen eller spiserøret. De kan være forårsaget af dårlig kost, stress, bakterier og overdreven brug af anti-inflammatoriske stoffer som ibuprofen.

Mavesår symptomer

Det mest almindelige symptom på et sår er en brændende smerte overalt mellem brystbenet til navlen og kan vare fra nogle minutter til flere timer. Ofte gange, smerten er værre om natten og når maven er tom. Et sår kan også forårsage kvalme og tab af appetit.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com