Hvad D & C står i graviditeten?

01/23/2012 by admin

D & C står for dilatation og curettage. Dilatation er et begreb, der anvendes til at åbne livmoderhalsen. Det er gjort for at få adgang til livmoderen. Curettage er prøveudtagning eller skrabning af endometriet. Dilatation og curettage er en fælles procedure udføres af Fødselslæger og Gynækologer. Det bruges både til behandling og diagnostiske grunde.

Abort

Abort er almindeligt i første trimester og er ikke altid komplet, hvilket betyder, at kroppen ikke udvise hele graviditeten. Dette er potentielt en stor sundhedsmæssig risiko, der kan føre til infektion og relaterede symptomer som feber, svære mavesmerter og blødning. Dilatation og curettage er nødt til at rydde alle beholdt produkter af undfangelse.

Procedure: D & C

D & C kan udføres på en ambulant på en klinik eller som en indlæggelse på et hospital kirurgisk værelse. Patient positionering er ligesom en celleprøve: patienten ligger i en liggende stilling med fod i afskedsbæger. Et speculum er indsat for at holde den vaginale kanal åben. Stænger bruges til at spile, eller åbne, livmoderhalsen. En curette, en stang med en cirkulær ende er indsat gennem livmoderhalsen og bruges til at få en prøve af endometriet eller ren endometrie kanalen af vragrester.

Komplikationer af en D & C

D & C er generelt en sikker procedure med minimale risici. Komplikationer kan omfatte infektionen eller perforation af livmodervæggen. Mavesmerter, feber og usædvanlige eller kraftig blødning kan være symptomer på infektion eller perforation. Sammenvoksninger eller arvæv, kan resultere i løbet af genopretning fra D & C. sammenvoksninger kan forårsage komplikationer med menstruation og frugtbarhed. D & C kan også svække livmoderhalsen, som kan være en risiko bør graviditet forekomme.

Inddrivelse efter D & C

Patienter nødt som regel til at afholde sig fra regelmæssig aktivitet for de første par dage efter D & C. I første omgang kan der være smertefulde kramper og nogle blødning. Kramper og blødning bør mindske og kan vare i op til to uger. Patienter har en højere risiko for livmoder infektion for en kort periode følgende D & C. Intet bør placeres i skeden og man bør afstå fra samleje indtil andet anbefales af lægen.

Andre anvendelser af D & C

Hvis unormal blødning opstår eller endometriehyperplasi er diagnosticeret, bruges D & C til at få prøver af endometriet at teste for diseasees såsom kræft. Dette er undertiden gjort under hysterosonograms, en procedure, der bruger ultralyd og saltvand indsprøjtes i endometriet for at finde polypper. Hvis endometrie tumorer, såsom polypper, er årsag til unormal blødning, bruges D & C til at fjerne vækster, og eventuelt hele endometrie foring. Dette lindrer patienten af uregelmæssig eller kraftig blødning.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com