Pros & ulemper ved klinisk simulering i sygepleje

11/18/2011 by admin

Pros & ulemper ved klinisk simulering i sygepleje

Kode blå situationer er en af de mest skræmmende ting en sygeplejerske kan opleve. Dette er, når patientens hjerte har stoppet og alle tilstedeværende arbejder på at genoplive ham. En første kode blå er en oplevelse, en sygeplejerske aldrig vil glemme. Der er ofte ingen praktisk måde at forberede sig til det, men med fremkomsten af high-fidelity simulation aids, sygeplejerskeuddannelsen forsøger at forbedre situationen. Men som med alle nye teknologi, der er nogle konkrete fordele og ulemper til at bruge denne bølge af fremtiden.

Kliniske simulering i dag

En klinisk simulering i dag er en high-tech begivenhed. Meget dyre, højteknologiske mannequiner styres af undervisere til at levere fysiologisk passende svar på sygepleje studerende interventioner. Der er endda tilfælde nu af mere avancerede, computer-drevet rutiner, som opererer uafhængigt af en pædagog og tage en studerende gennem hele patienten møder. Disse maskiner opererer på kendte algoritmer programmeret ind i dem baseret på hvordan en faktiske patienten ville reagere.

Fordele ved klinisk simulering

Der er mange fordele ved denne teknologi, og den største er patientsikkerhed. En sygeplejerske, der har været igennem den avancerede hjerte livsopretholdende algoritme med en simulering har ikke haft chancen for at gøre sin fejl på et levende menneske. Derudover kan en sygeplejerske simulere 10 kode Blues i en eftermiddag, mens kode Blues ikke sker så ofte i den virkelige verden. Simulering også giver eleven mulighed for at blive evalueret af en pædagog og derefter kritiserede på hendes præstation. Dette, igen, er ikke muligt i virkelige kode blå situationer.

Ulemper ved klinisk simulering

En af de største ulemper til simulering er, at uanset hvor realistiske de er, mannequiner er stadig ikke reel. De kan ikke tilstrækkeligt står i stedet for den menneskelige krop. Fysiologisk og psykologisk, falder de altid kort. Oftentimes, er miljøet ikke som stress-opkrævet som en kode blå situation ville være, og som absolut påvirker ydeevnen. Udgifter til udstyr, manglende uddannelse for undervisere og manglende adgang til simulatoren er ulemper til at bruge en simulator.

Simulering i fremtiden

Selv om lav-fidelity simulation mannequiner har eksisteret i årtier, investerer mange universiteter nu i high-fidelity teknologi for deres sygepleje afdelinger. Selv mange hospitaler har købt disse kostbare undervisning hjælpere for at bistå deres sygeplejersker fremme deres uddannelse. Der er dog ulemper for denne form for undervisning, der ignoreres i vid udstrækning. Mere studere skal gøres for at afgøre, om high-fidelity simulering er faktisk noget, der er til gavn for sygeplejestuderende. Hvis ikke, skal nogle af ulemperne behandles og afbødes for at gøre dette værktøj den mest positive det kan være.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com