Hvor længe en stivkrampe skud sidst?

11/02/2011 by admin

Brug af stivkrampe skud går tilbage til begyndelsen af 1900-tallet, hvor vaccinen blev oprettet fra en "toxoid", eller inaktive toksin. Senere udvikling af stivkrampe skud indført en difteri toxoid, oprettes en kombination-type vaccine kendt som DTP. Stivkrampe vaccine har undergået en hel forandringer siden starten, og sammen med disse ændringer er kommet forskellige henstillinger om hvem der skal modtage skuddet, hvor ofte det skal administreres og hvor længe stivkrampe skud faktisk holder.

Hvad er tetanus?

Stivkrampe er ofte resultatet af en infektion, der trænger ind i kroppen gennem et åbent sår. Stivkrampe betingelse, også kendt som stivkrampe, er forårsaget af clostridium tetani bakterier. Infektionen er angivet ved svære muskelkramper, der fører til langvarige og ubehageligt sammentrækninger af musklerne. Facial spasmer er tidlige indikatorer for stivkrampe, efterfulgt af nakkesmerter, svedtendens, feber og problemer med at synke; de alvorlige muskelkramper begynder snart efter.

Vaccinationer

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC), er de fleste amerikanere podet tre gange under vorden med deres første doser af tetanustoksoid. En anden skud er normalt administreres i alderen mellem 15 og 18 måneder, og igen mellem 4 og 6. Men disse stivkrampe skud vogte sygdom kun så længe, der kræver voksne at have gentaget opreklameret skud mindst hvert tiende år.

TDaP og Td

Den 10-årige varighed af stivkrampe skud kræver vaccination mod clostridium tetani bakterier flere gange i løbet af en persons levetid. Ifølge Minnesota Department of Health er der flere forskellige former for stivkrampe vaccine, der kan gives til ældre unge og voksne hvert 10 år. TDaP tilrådes for unge i alderen 11 og 12, og giver immunitet mod stivkrampe, difteri og pertussis (kighoste). Td booster er en kombineret tetanus og difteri vaccine, der anbefales til brug hos voksne op til alder 64.

Stivkrampe skud og skade

Nogle mennesker kan ikke huske deres sidste stivkrampe skud, lade alene, om det var inden for de sidste 10 år. Under disse omstændigheder kan det være tilrådeligt at have en stivkrampevaccination administreres efter visse skader, bare i tilfælde. Denne teori, ifølge University of Michigan Health Systems gælder ved en skade er forårsaget af et dyrs bid eller punktering, eller da det skadede område har forvoldt stor eksponering for skidt eller rust. En stivkrampe skud bør også gives, hvis nogen af disse skader opstår til en person, der har modtaget en stivkrampe skud mere end fem år siden.

Bivirkninger

Nødvendigheden af en 10-årig Td booster opvejer ofte risikoen for bivirkninger. Selv om de bivirkninger forbundet med Td er yderst sjælden, er det vigtigt at kontakte en læge, hvis der opstår en allergisk reaktion eller hvis alvorlige ømhed og smerter udvikle. Rødme og inflammation på injektionsstedet, dog er helt normalt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com