Hvad er forskellen mellem forhåndsgodkendelsen & Pre certificering forsikring?

07/19/2010 by admin

Vækst af sundhed vedligeholdelse organisationer som en primær betaler overdækket sundhedstjenester har indført ideer om forhåndsgodkendelse og før certificering i sproget for sygeforsikring. Disse to metoder forsøger at begrænse unødvendige udgifter ved at kræve betaleren enige om, en tjeneste er lægeligt nødvendigt, før et krav vil blive betalt.

Forhåndsgodkendelse

En forhåndsgodkendelse krav betyder, at det forsikringsselskab ikke vil betale for en service, medmindre udbyderen (en læge eller hospital, som regel) får tilladelse til at levere tjenesten. Undertiden denne tilladelse er at sikre, at en patient har fordel dollars tilbage (f.eks. en betaler kan begrænse en patient til 12 kiropraktor besøg i et kalenderår), andre gange, det er at sikre, at en bestemt form for service er berettiget til betaling under patientens kontrakt. Kan meddeles tilladelse med tilbagevirkende kraft - eksempelvis en patient eller hospitalet kan have en 24-timers vindue notificere en betaler efter modtager akut lægehjælp.

Før certificering

En pre certificering krav betyder, at en betaler skal gennemgå den medicinsk nødvendighed af en foreslået service og give en certificering nummer, før et krav vil blive udbetalt. Dette er ofte tilfældet med elektiv kirurgi--en læge eller sygeplejerske med betaleren skal gennemgå en læge orden og medicinske posten for at acceptere, at en foreslåede procedure er lægeligt relevante.

Godkendelsesprocessen

Generelt, vil en udbyder kontakte betaler for at opnå de nødvendige godkendelser. Dette overføres i form af en tilladelse eller en attestering nummer, som er knyttet til et krav. Normalt, er patienten ikke involveret i processen.

Manglende adgang til dækning

Hvis provideren ikke opnår den nødvendige finansielle regnskabsafslutning før leverer tjenesteydelser, kan betaleren nægte nogle eller alle af kravet. I de fleste tilfælde er patienten ikke økonomisk ansvarlig for forskellen. Provideren har normalt ret til inden for en kontrakt med betaleren eller under staten forsikringsret, at appellere benægtelse gennem flere niveauer herunder en forvaltningsret dommer.

Patientens ansvar

Hvis en patient ikke giver nøjagtig eller rettidig information til betaleren eller udbyder om hendes forsikringsdækning eller medicinsk tilstand, kan patienten holdes ansvarlig for eventuelle omkostninger afholdt af provideren eller forkert tilbagebetale betaleren. Nogle gange, vil betaleren fastsætter, at patienten har en delvis finansiel fordel - for eksempel, at en elektiv plastikkirurgi er dækket på 80 procent, med de resterende 20 procent skal betales af patienten.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com