Quercetin bivirkninger

09/13/2010 by admin

Quercetin er en bioflavonoid findes primært i rødvin, æbler, grapefrugt, løg og sort te. Stoffet er en antioxidant og kan have anti-inflammatoriske egenskaber. Nogle mennesker tager quercetin som supplement til behandling og forebyggelse af forskellige sundhedsmæssige betingelser.

Funktion

Quercetin, som andre antioxidanter, eliminerer frie radikaler. Disse er ustabile molekyler i kroppen, som kan skade i nærheden celler, fører til aging virkninger, hjertesygdomme og endog kræft. Quercetin kan også være gavnligt til behandling af allergier, astma og andre inflammatoriske tilstande.

Mundtlige Type

Mundtlige quercetin kosttilskud har været forbundet med hovedpine og prikkende fødder eller hænder. Halsbrand eller syre refluks kan forekomme med større doser, men dette kan ofte forebygges ved at tage quercetin med mad.

Injicerbar Type

Bivirkninger rapporteret med den injicerbare form af quercetin omfatter rødmen og svedtendens, åndenød, kvalme og opkastning.

Risici

Sjældne tilfælde af nyreskader er blevet rapporteret efter høje doser af injicerede quercetin. Også, selv om meget ualmindeligt, nogle mennesker har en allergisk reaktion på disse kosttilskud.

Lægemiddelinteraktioner

Quercetin kan mindske effektiviteten af fluoroquinolon antibiotika. Derudover quercetin er en phytoøstrogen med lignende funktioner til østrogen hormon, og kan interagere med hormonbehandling eller andre østrogen-tilskud.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com