Test for demens & Huntington's chorea

05/23/2010 by admin

Huntingtons sygdom er en type af demens. De test, der anvendes af læger til at diagnosticere Huntington's chorea, og andre former for demens, er ens.

Demens

Demens refererer til en gruppe af symptomer forårsaget af sygdomme og tilstande, der påvirker hjernen. Symptomer på demens kan omfatte hukommelsestab, nedsat tale og sprog kapacitet, adfærdsmæssige forstyrrelser og hallucinationer.

Huntington's chorea

Huntingtons sygdom er en mulig årsag til demens. Huntingtons sygdom er en arvelig sygdom, der forårsager degeneration af hjerneceller. Symptomerne på Huntington's chorea kan omfatte bevægelsesforstyrrelser, demens, og forringet balance og koordination.

Diagnose

Lægerne kan diagnosticere Huntington's chorea og andre årsager til demens ved at undersøge en patients sygehistorie, udfører en fysisk test, og udfører en psykiatrisk evaluering.

Laboratorietests

Blodprøver kan afsløre tilstedeværelsen af Huntington's chorea-genet. Fordi demens kan have en række forskellige årsager, kan mange tests, herunder skjoldbruskkirtlen og glukose test, fungerende levertests og toksikologi skærme, udføres for at fastslå årsagen til demens.

Brain Imaging

Læger kan foreslå hjerne-billeddannelse test, såsom edb-tomografi (CT) og magnetisk resonans imaging (MR), før diagnosticering af Huntington's chorea eller demens.

Overvejelser

Ifølge en undersøgelse foretaget af forskere på Addenbrooke's Hospital i Cambridge, England, og udgivet i 2009 i British Medical Journal, forskere har udviklet en ny kognitiv test, kaldet TYM til "test din hukommelse," som kan hurtigt og præcist afsløre demens.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com