Hvordan man kan reducere smerter forårsaget af kemoterapi

05/28/2010 by admin

Hvordan man kan reducere smerter forårsaget af kemoterapi

Intravenøs kemoterapi er ofte ubehageligt-- og bivirkninger kan producere yderligere smerte. Følg disse trin for at lindre ubehaget af din behandling.

Instruktioner

Forstå bivirkninger forårsaget af kemoterapi

• Gør dig bekendt med mulige bivirkninger og lære at genkende deres tegn. Fælles kemoterapi bivirkninger omfatter træthed, kvalme, hårtab, infektion, sår i munden og uregelmæssig afføring, blandt andre.

• Check med din læge til at bestemme den specifikke række bivirkninger forbundet med den medicin, du tager. En række stoffer kan anvendes til kemoterapi, og i de fleste tilfælde vil din læge kun skal administrere en Vælg kombination for dig.

• Gøre passende ændringer i din kost eller livsstil vaner for at mindske bivirkninger af kemoterapi. For eksempel, mindsker spise sunde fødevarer risikoen for at få mund eller hals sår, som kan forårsage smerte. For at hjælpe med at forhindre infektion, vaske dine hænder hyppigt, styre fri af mennesker med forkølelse eller andre smitsomme sygdomme og grundigt vaske frugter og grøntsager.

Behandling af smerter forårsaget af kemoterapi

• Opbevar din læge ajour med nogen smerte, du føler som følge af kemoterapi. Beskriv din smerte udsving på en skala fra 1 til 10 for at give andre en konkret fornemmelse af hvad du oplever. Være specifik, når de skal beskrive, hvad gør ondt og hvor, således at lægen kan ordinere den relevante medicin for at mindske symptomerne.

• Tage ordineret medicin nøjagtigt på tidsplan og straks underrette din læge, hvis du bemærker en dråbe i en medicin effektivitet. Må ikke vente, indtil smerten begynder at tage din medicin, medmindre din læge har netop rådgivet dig ellers.

• Undersøge alternative behandlingsformer. For eksempel, hypnose er blevet rapporteret til at reducere smerter og kunne være effektiv for kemoterapi patienter. Akupunktur og akupressur kan også være effektiv i nogle tilfælde. Meditation og afslapning øvelser kan have en meget gavnlig effekt når den bruges sammen med din eksisterende medicin.

Tips & advarsler

  • Spørg din læge, hvilke typer af smerte reduktion teknikker har arbejdet bedst for hans eller hendes tidligere patienter.
  • Bestanden på de bedste over-the-counter medicin til at lindre dine smerter. Afgøre, om din læge kan ordinere noget stærkere hvis du har brug for det.
  • Være åbne minded. Der er flere alternativer til traditionelle vestlige medicin, der kan hjælpe med at lette smerten forårsaget af kemoterapi.
  • Deltage i en støttegruppe. Kræft kan påvirke din mentale helbred som godt, så det er vigtigt at forholde sig med andre i kemoterapi om de udfordringer, du oplever. Denne gruppe mentalitet kan hjælpe med at tilbyde tro og opmuntring.
  • Du kan opsøge en anden form for behandling, hvis du føler smerte af kemoterapi er for meget at bære, som du har ret til at afvise din doctor's henstilling. Undersøgelser har dog vist, at være aggressiv med kræft er den bedste måde at slå det.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com