Medicin for flyvende angst

09/10/2010 by admin

Medicin for flyvende angst

Frygt for at flyve, hvis det er alvorligt, kaldes en slags angst "specifik fobi," en af de mest almindelige psykiatriske lidelser i USA. Selvom mange kan blive fristet til at søge receptpligtig medicin, eller selv-medicinerer, er bange for at flyve er en lidelse, der er bedst behandles uden medicin.

Flyskræk

Ifølge den National Institute of Mental Health, "[en] specifik fobi er en intens og irrationel frygt for noget, der frembyder ringe eller ingen reelle fare" for flyskræk, potentielt der er en række af frygt involveret, herunder: lukket eller overfyldte rum, højder og manglende kontrol. Symptomerne er 1) somatiske (kropslige), (fx muskelspændinger, åndedrætsbesvær, hjerte hjertebanken, sveden, mave forstyrret); og 2) psykologiske (fx hukommelsesproblemer, besluttende problemer). Mest almindeligt tage disse senere symptomer form af rumination (tænker igen og igen); selvbebrejdelser; og catastrophizing (tænker om forfærdelige konsekvenser). Hvis du undgå flyver til skade for dit arbejde eller andre ferieplanlægning, for eksempel, kan du have en specifik lidelse, ikke bare simpel stress.

Medicin

Lidt dokumentation om virkningerne af medicin på specifikke fobier i generelle eller flyvende fobi specifikt. Den generelle konsensus, er dog, at fobier, herunder flyskræk, ikke reagerer godt på medicin. Andre behandlinger er effektive.

En 1998 undersøgelse foretaget af forskere fra Baylor College og Houston VA Medical Center indberettet to tilfælde af patienter, der efter at tage fluoxetin (prozac) for depression, også rapporteret at miste deres frygt for at flyve. Et år tidligere, viste forskere ved Stanford University, at patienter, der tog benzodiazepin alprazolam, forud for flyvning, oplevet mindre selvrapporterede angstsymptomer end en gruppe tager placebo. En Gentag flyvning rapporterede en uge senere, dog med nogen medicin, den gruppe, der tog alprazolam højere satser af panikanfald end placebo-gruppen. Disse undersøgelser var også små og ville kræve meget mere forskning for at bekræfte resultaterne. Så virkningerne af medicin er begrænset, i bedste fald og i værste fald, kunne benzodiazepin, faktisk øge flyskræk.

Effektive behandlinger

Heldigvis, en række behandlinger, der ikke indeholder medicin vises effektive for flyskræk. Systematisk desensibilisering, et middel for konfrontere dem frygter gennem visualisering, kan reducere patienter selvrapportering af angst i flugt, med op til 60% af de behandlede rapportering fortsatte flyvende 3,5 år senere. En lignende behandlingsmetode, der involverer viste faktisk konfrontere det frygtede objekt, in vivo eksponering, lignende effektivitet; men en sammenligning med virtual reality eksponering, (ved hjælp af computersimulering), kan være lige så effektive og selvfølgelig billigere. Former for kognitiv adfærdsterapi, hvor patienter lære at erstatte negative tanker med positive, kan hjælpe med symptomer, men hjælper ikke klart med undgåelse af flyvende.

Overvejelser

Rhere er lidt forskning på flyskræk. En række overvejelser, herunder omkostninger og behovet for at flyve, gør denne fobi vanskeligt at studere.

Advarsel

Alkohol kan interagere negativt med visse former for medicin, især medicin som xanax og bør ikke bruges sammen. Konsultere din læge før du tager nogen medicin.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com