Fentanyl fordele

10/08/2010 by admin

Fentanyl fordele

Fentanyl er et syntetisk stof ikke stammer fra planter eller dyr men er lavet i et laboratorium fra kemikalier. Lavet til at efterligne virkningerne af stoffer som heroin og morfin, er Fentanyl langt mere kraftfuld end enten. For eksempel, er det nogle gange så meget som 80-100 gange stærkere end morfin. Det kræver omhyggelig brug af medicinsk personale. Det træder i kraft hurtigt og er nyttige for kirurgi samt som smertefulde procedurer gerne tand ekstraktioner.

Almindelig anvendelse

De fleste mennesker er bekymrede over for kirurgi; narkoselæger starter ofte med en dosis af fentanyl. Det handler hurtigt for at slappe af patienter og hjælper med at forberede dem til andre stoffer som natrium pentathol. Natrium pentathol er et stof, der ofte anvendes med kirurgiske patienter som sovemidler og er normalt administreres ved indsprøjtning. Da fentanyl sløver også smerter, er det ofte foretrukket for hjertekirurgi og andre sarte operationer.

Fordele

Fentanyl er også brugt efter kirurgi til at kontrollere smerte. På hospitaler, er det administreres via en IV drop eller nogle gange en IV drop, der er en patient-kontrolleret pumpe. Patienter kan trykke på en knap for at få en lille dosis af fentanyl leveret gennem deres IV. En anden almindelig brug er i hud lapper (depotplaster) som frigiver en bestemt mængde af stoffet hver time til behandling af kroniske smerter. For kræftpatienter, der allerede tager opiater som morfin og oxycodon, arbejde fentanylplastre ofte godt for at styre deres kroniske smerter.

Forholdsregler

Som andre opiater medicin, kan fentanyl hæmme vejrtrækningen. Hvis dosis er for høj, vil en patient stoppe vejrtrækningen og dø. Det er vigtigt at drøfte med lægen alle andre lægemidler, du tager og eventuelle sundhedsmæssige betingelser du måtte have. Mennesker med astma eller lunge obstruktion bør ikke bruge den. Andre bivirkninger kan resultere i at tage fentanyl, herunder svimmelhed, træthed, mundtørhed og forstoppelse. Når du er klar til at stoppe med at bruge medicin efter udvidede regelmæssig behandling, er det vigtigt at reducere dosis gradvist. Pludselig tilbagetrækning kan forårsage reaktioner som angst, irritabilitet, søvnbesvær, diarré eller kuldegysninger. Hvis nogen af disse symptomer opstår, ringe til din læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com