Hvad er behandlingerne af Bipolar sygdom?

10/29/2010 by admin

Bipolar sygdom, oftest benævnt bipolar lidelse, er en alvorlig psykisk sygdom, der er kendetegnet ved hurtigt cykling perioder med mani og depression. Disse symptomer kan være meget forstyrrende for både patient og familie, men ofte med held kan styres med en omfattende behandlingsplan.

Antidepressiv medicin

Antidepressiv medicin, såsom selektiv seritonin reuptake hæmmere, eller SSRI, er ofte ordineret til at hjælpe patienter med depressive symptomer. SSRI-præparater omfatter medicin, såsom Prozac og Wellbutrin.

Lithium

Ifølge Mayo Clinic, mest almindeligt ordineret medicin for bipolar lidelse, er lithium. Lithium er givet mundtligt og virker med det centrale nervesystem til at stabilisere stemninger.

Antikonvulsiva

Krampestillende medicin, såsom Depakote og Lamictal, kan også blive ordineret som stemningsstabiliserende for personer med bipolar lidelse. De hjælp af beroligende hyperaktivitet i hjernen.

Elektrochok behandling (ECT)

ECT er en procedure, som administreres en mild elektrisk strøm til patientens hjerne, mens han er under anæstesi. ECT forårsager lille hjerne anfald, som synes at 'reset' hjernens kemi, hvilket resulterer i en reduktion eller eliminering af symptomer.

Psykoterapi

Psykoterapi og patientuddannelse er afgørende for en vellykket gennemførelse af enhver behandlingsregime. Under rådgivning, lære patienter at klare deres problemer og symptomer på lidelsen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com