Hvor lang tid det tager for koloskopi resultater

11/06/2010 by admin

Hvor lang tid det tager for koloskopi resultater

En koloskopi er en invasiv procedure udføres af en erfaren sundhedsplejerske til at undersøge de sundhedsmæssige og tilstand af del af tyktarmen kendt som tyktarmen. En koloskopi er ofte brugt som en rutinemæssig kolorektal cancer screening test for 40 år og derover og andre i fare for at udvikle kolorektal eller tyktarmskræft. Nogle gange, er testen nødvendiggjort som følge af visse symptomer, såsom blod i afføringen.

En koloskopi har den ekstra fordel af at være både en diagnose og en terapeutiske proces. Ved at udføre en koloskopi, unormal vækster kan fjernes og væv prøver taget (biopsi) for yderligere undersøgelse.

At forberede en koloskopi

Omkring 1 til 2 dage før en koloskopi, er en patient forpligtet til at gå på en all-væske, fiber-fri kost. Dette er for at sikre at tyktarmen er klar for at få pålidelige resultater. Dagen før koloskopi, det er ofte anbefales at den patient blive hjemme, som han kan gives et afføringsmiddel for yderligere rense tarmen. Dette vil føre til hyppige stooling, er så at være hjemme og tæt på et badeværelse stærkt anbefales.

Test og resultater

Den endoscopist, der gennemfører proceduren bruger en særlig slags endoskop kendt som en colonoscope. Det er en tynd og fleksibel slange omkring 70 inches lang med en kameraet fastgjort til den ene ende af det. Dette er så gået gennem anus ind i endetarmen og tyktarmen. Stadig tager billeder og video af den indvendige foring af tyktarmen til yderligere undersøgelse. Unormal vækster såsom polypper, tumorer og mavesår er screenet for og fjernet. Vævsprøver eller biopsier er også taget til histologi test for at sikre de ikke er præcancerøse eller kræft.

Billeder taget af colonoscope er synlige straks, og hvis patientens kolon er fri for unormal vækst, hun får en ren bill hvad angår sin kolon sundhed. Men hvis nogen biopsier var taget eller andre vækster fjernet, disse skulle undersøges. Patienten bliver nødt til at vente på dage eller uger at få histologi resultater tilbage afhængigt af hvor travlt med faciliteten er.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com