Blue-Tailed Lizard vestibulære sygdom

08/18/2010 by admin

Blue-Tailed Lizard vestibulære sygdom

Selvom vestibulære sygdomme hos katte ikke er forårsaget af indtagelse af blue-tailed firben eller skinks, påvirkes en kat, der spiser en skink af vestibulære sygdom-lignende symptomer.

Lizard beskrivelse

Ifølge Kaweahoaks.com, blue-tailed skinks er hjemmehørende i det sydøstlige USA og har stribet organer med levende blå haler. Når truet af et rovdyr, kan de udtømme deres haler og undslippe.

Idiopatisk vestibulære sygdom

Idiopatisk vestibulære sygdomme er en forstyrrelse af balance forårsaget af ændringer i kattens indre øre. Nuværende teori tilskriver betingelsen til unormal strømmen af væsken i halvrunde kanaler.

Symptomer

Symptomer på sygdommen omfatter oscillerende øjne, en ekstrem vippe hovedet til den ene side, rullende rundt, skriger, manglende koordinering, og hælder mod møbler og vægge. Tegn at en kat har indtaget en blue-tailed firben er balanceproblemer, opkastning, irritabilitet, rystede og savlen.

Sæsoner

Ifølge CatHealth.com, Bemærk nogle undersøgelser at tilfælde af vestibulære sygdomme er lidt mere talrige i slutningen af sommeren og tidligt falde, selv om de ikke er begrænset til disse sæsoner.

Behandling

Der findes ingen specifik behandling for idiopatisk vestibulære sygdom eller indtagelse af en blue-tailed firben. Katte med svære symptomer kan være nødvendigt at blive indlagt for at modtage understøttende behandling såsom sedation og anti-kvalme behandling.

Recovery

Ifølge Vetconnect genoprette de fleste katte fra vestibulære sygdomssymptomer--uanset deres årsag--inden for to til tre uger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com