Kan du virkelig være afhængige af chokolade?

08/06/2010 by admin

Kan du virkelig være afhængige af chokolade?

Chokolade er syndigt lækker men er det virkelig vanedannende? Spise chokolade er helt sikkert, en glædeligt erfaring og dem ser ud nemlig simpel komfort eller forfriskning ofte vende tilbage til dette dejlige godbid. Undersøgelser tyder på chokolade indeholder flere stoffer, der er naturlige smertestillende medicin, kan føre til behagelige fornemmelser og følelser af årvågenhed og tilfredshed. Hvis ikke fysisk vanedannende, chokolade kan være, i mindst psykologisk vanedannende.

Mistænkte stoffer

Flere kemikalier kendt for at skabe stemning ændring og fysisk afhængighed er til stede i chokolade. Blandt disse er theobromin en kemisk kendt for at påvirke nervesystemet, spile blodkar og fungere som en stimulerende svarer til koffein. Denne ingrediens hjælper en til at føle sig mere alert og upbeat. Chokolade indeholder også phenylethylamin (PEA), et kemikalie, der frigiver endorfiner i hjernen. Endorfiner minder om opiater i deres evne til at producere en følelse af glæde og velvære. Denne effekt hjælper med at forklare chokolades ry som en fornøjelse stimulator og en elskovsmiddel.

Kulhydrater

Nylige undersøgelser tyder på den mest vanedannende stof i chokolade kan være dets kulhydrater eller sukker. Der er en kendt sammenhæng mellem spise kulhydrater, herunder chokolade, og øget serotonin-niveauet i hjernen. Serotonin hjælper personer føler dig rolig, afslappet og nogle gange endda mildt salig eller euforisk. Utilstrækkelig serotonin niveauer kan føre til øget appetit, irritabilitet, søvnløshed og følelsesmæssige problemer. I en rapport fra American Heart Association indberettes eksperter, at nogle mad cravings kan være forårsaget af en serotonin-mangel.

Juryen er stadig ude

Mange chokolade elskere siger, de lider symptomer på tilbagetrækning--herunder hovedpine og irritabilitet--når de fornægte sig selv deres yndlings omgås. "Chokolade junkier" har prøvet adskillige mislykkede strategier, fra fad kostvaner til hypnose til at hjælpe dem skære ned, men en gennemprøvet kemisk afhængighed af chokolade er stadig ubekræftet. Flere stoffer er forbundet med afhængighed er inkluderet i ingredienser af chokolade, men mindre ønskeligt fødevarer som broccoli indeholder nogle af de samme ingredienser. Ingen dog har nogensinde været fristet til at nå til en plade af broccoli efter en romantisk break-up.

Hvordan man kan bekæmpe Cravings

Hvis du ønsker at skære ned på mængden af chokolade du spiser, forsøge at identificere årsagen til din næste trang. Hvis kedsomhed er skyld, prøv gåture, havearbejde eller tilbringe tid væk fra hjemmet med venner. Fordi reel sult eller lavt blodsukker kan udløse chokolade cravings, har sunde alternativer på hånden til at snack på i stedet. Husk, at tillade dig selv en eller to små stykker af de gode ting ind imellem, er ofte mere realistisk end helt at fjerne chokolade fra din kost. De fleste eksperter er enig i, at chokolade (i moderation) er en afhængighed af ikke at frygte, men nød.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com