Smal vinkel glaukombehandling

11/08/2012 by admin

Snævervinklet glaukom, også kaldet vinkel-lukning glaukom, er en alvorlig øje betingelse, der kan føre til blindhed, hvis ikke behandles omgående. Ifølge den glaukom Foundation påvirker snævervinklet glaukom næsten en halv million mennesker i USA. Medicin og kirurgi er de foretrukne behandling hvis du udvikle denne form for grøn stær.

Typer

Under et angreb af akut snævervinklet glaukom, kanten af iris, den farvede del af øjet, shift og blok øjets dræning kanaler. Afvandingskanaler er placeret i den vinkel, der dannes, hvor iris og hornhinden mødes. Hornhinden er det klare lag dækker iris. Når afvandingskanaler blokeres, stiger trykket i øjet faretruende høj. Øget tryk i øjet kan beskadige synsnerven, forbindelsen mellem øjet og hjernen, resulterer i hel eller delvis blindhed, hvis tilstanden ikke behandles. Sub-akutte vinkel-lukning glaukom er en mindre alvorlig form for snævervinklet glaukom, der kan opstå i en række mildere episoder. Denne form for snævervinklet glaukom også kræver hurtig behandling for at undgå tab af synet.

Symptomer

Symptomer på akut snævervinklet glaukom kan omfatter pludselige, svær øjensmerter ledsages af en hovedpine, sløret syn, røde øjne, opkastning eller kvalme. Dine elever kan blive dilaterede og lys kan synes at have glorier omkring dem. Hvis du har sub-akut snævervinklet glaukom, du kan opleve sløret syn eller glorier omkring lys, men sandsynligvis vil ikke opleve svære smerter eller rødme i øjet. Disse symptomer kan gå væk hvis afvandingskanaler klare på egen hånd, men skader kan gøres hver gang du oplever et af disse episoder.

Medicin

Øjendråber eller oral eller intravenøs medicin bruges til at reducere trykket i øjet, så kirurgi kan udføres for at åbne afvandingskanaler. Medicin bruges også til at øge dræning i øjet og reducere mængden af kammervæske produceret. Den vandige humor er en klar væske, der giver øjeæblet sin form. Denne væske konstant bevæger sig gennem øjet ved hjælp af afvandingskanaler. At reducere mængden af kammervæske produceret hjælper med at forhindre, at trykket inde i øjet stiger.

Kirurgi

Iridotomy, en kirurgisk procedure, der bruges til at gøre nye åbninger i øjet, giver dræning af kammervæske. Når dræning er genoprettet, trykket i øjet dråber og iris vender tilbage til sin sædvanlige position i øjet. Lasere er normalt bruges til at udføre denne operation, men i nogle tilfælde, traditionelle procedurer ved hjælp af kirurgiske snit er nødvendige. Laser gonioplasty kan udføres for at behandle snævervinklet glaukom eller kan anvendes i forbindelse med iridotomy. Under laser gonioplasty laves små forbrændinger på overfladen af iris, forårsager iris til kontrakt og blive fladere. Når dette sker, åbnes vinklen mellem hornhinden og iris, giver dræning at forekomme.

Recovery

Dit tryk i øjet vil blive kontrolleret ca 1 time efter du har haft laserkirurgi og du vil blive bedt om at vende tilbage i løbet af den næste dag at tjekke dine fremskridt. Din læge kan bede dig om at fortsætte med at bruge eye medicin i 1 eller 2 dage efter behandling. Hvis øjet er betændt efter kirurgi, kan kortikosteroider bruges i flere dage til en uge. Under din opfølgende undersøgelser, vil din læge sandsynligvis undersøge vinklen af dine andre øje og tidsplan kirurgi i øje, hvis det er nødvendigt som en forebyggende foranstaltning.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com