Baby vækst af percentil

10/20/2012 by admin

Baby vækst af percentil

Meget få ting mystificere, perpleks og bekymret forældre så meget som deres barns vækst af percentil. Forældre uendelige stirrer på diagrammer og forsøger at afgøre, om deres barns udvikling er normale eller hvis de er for kort, alt for tynd eller for tung. Lad os tage et kig på vækst percentiler at se hvad de viser os, hvordan de kan være nyttige og opklare nogle populære misforståelser.

Betydning

Læger bruge pediatric vækst diagrammer til at kontrollere, hvordan en baby vækstrate sammenlignes med andre børn på samme alder og køn. Begynder ved fødslen, de plot målinger på et diagram og tildele denne vækst percentiler. For eksempel, ville en baby, der falder ind under kategorien gennemsnitlige tildeles 50 procent vægt og 50 procent højde.

Funktion

Percentil sammenligning gør det muligt for læger at afgøre, om der kan være et problem med et barns sundhed. Hvis et barn pludselig falder ud diagrammet i vægt, kunne det tyde på at han har nogle type af underliggende sundhedsproblem, der skal undersøges grundigt.

Typer

Drenge og piger er målt af forskellige diagrammer, da deres vækstmønstre tendens til at variere som er ældre børn og dem under 3. Hoved omkreds er også afbildet på et andet diagram, som er statur og vægt, når børn er ældre.

Overvejelser

Percentil vækst er netop en faktor, der læger bruger til at få øje på nogen form for medicinsk eller udviklingsmæssige emner i en baby eller barn. Mønstre, der falder uden for rækkevidde af den "normale" er ikke nødvendigvis et problem hvis de ikke ledsages af nogen andre spørgsmål.

Misforståelser

At have en lav eller høj percentil af vækst er typisk ikke et problem hvis din baby forudsigeligt forbliver inden for den samme percentil. Læger bliver optaget, når et barns vækst i "glider" eller begynder at afvige i diagrammet. Er der bestemte aldre, når det er normalt for en baby eller lille barn til at justere sin vækstrate.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com