Geriatriske Depression behandling

05/04/2012 by admin

Geriatriske depression er et udbredt problem opleves af 8 til 20 procent af ældre mennesker, der bor i Fællesskabet og 37 procent af dem, som live i pasningsmuligheder, Ifølge Centers for Disease Control. Det er ikke, men en uundgåelig del af voksende gamle. Ved at kigge på årsagerne, symptomer, medicinsk behandling og andre behandlingsformer, kan ældre mennesker og deres familier lære at behandle geriatriske depression og gå at leve et gladere, mere tilfredsstillende liv.

Årsager

Ældre mennesker oplever mange tab. De kan har udlevet deres ægtefæller, søskende, venner og endda deres børn. Deres sundhed er ikke så robuste som da de var yngre; i virkeligheden, klare de ofte alvorlige sundhedsproblemer, der begrænser deres aktiviteter. De kan blive tvunget til at opgive nogle af de ting, der gav dem glæde i deres unge dage, fra livretter til at rejse til fritidsinteresser, som kræver ivrig synsevne eller fysiske styrke. Med andre ord, har de ofte god grund til at være trist og opleve en følelse af tab.Depression, men er forskellige. Depression er vedvarende, og det griber ind i en persons evne til at fungere normalt. Depression ofte ledsager hjertesygdomme, kræft og andre alvorlige sygdomme, men det skal behandles som en separat sundhed bekymring for at lette patientens tilbagevenden til en høj livskvalitet. Ifølge CDC, kan undladelse af at behandle depression føre til handicap og hæmme recovery fra de andre sundhedsmæssige problemer patienten oplever.

Symptomer

CDC viser følgende som symptomer, der kan indikere depression:• Følelser af håbløshed og/eller pessimisme• Følelser af skyld, værdiløshed og/eller afmagt• Irritabilitet og/eller rastløshed• Manglende interesse i aktiviteter eller Hobbyer engang fundet lystbetonet• Træthed og reduceret energi• Svært ved at koncentrere, huske detaljer og beslutninger• Søvnløshed, tidligt om morgenen vågenhed eller overdreven sov• Overspisning eller appetit tab• Tanker om selvmord, selvmordsforsøg• Vedvarende smerter eller smerter, hovedpine, kramper eller fordøjelsesproblemer, der ikke får bedre, selv med behandling

Medicinsk behandling

Konsultere en læge er afgørende, når der beskæftiger sig med geriatriske depression. Lægen vil ofte ordinere en anti-depressivt. Der findes flere typer, og det kan tage tid at bestemme optimal lægemiddel og dosis; Det kan tage otte til ti uger for den fulde virkning af anti-depressiva at kunne mærkes af patienten. Disse medikamenter kan have alvorlige bivirkninger, så det er vigtigt at tage dem kun når under pleje af en læge.Lægen kan også foreslå terapi. Er ingen for gammel til at drage fordel af terapi, og de fleste undersøgelser tyder på, at anti-depressiva fungerer bedst, når kombineret med traditionelle samtaleterapi. En kvalificeret terapeut kan hjælpe patienten handlen med depression og opdage måder at klare de mange udfordringer med aldring.

Andre behandlingsformer

Mange mennesker finder det gavnligt at udforske alternative behandlingsformer. Massageterapi hjælper patienter føler bedre, længe efter massagen er overstået: human touch er kendt for sine helbredende kræfter, og den ældre person kan have færre muligheder for touch i hendes daglige liv end hun gjorde da hun var yngre. Nogle mennesker sværger ved aromaterapi, at tro, at forskellige æteriske olier, såsom bergomot, rose og neroli, kan hjælpe med at lindre symptomerne på depression. Endelig vil mange mennesker finde lindring i opfodring deres ånd: undersøgelser har vist en sammenhæng mellem deltagelse i gudstjenester og en højere sats af lykke.

Test for geriatriske Depression

Hvis du føler at du eller en elsket man oplever geriatriske depression, er du muligvis interesseret i den geriatriske Depression Scale, udviklet specielt til at teste for depression blandt ældre. Testen er ikke en erstatning for søger medicinsk hjælp, men det kan hjælpe dig med at vurdere din situation og få klar til at tage det næste skridt, hvis det er nødvendigt. Se afsnittet ressourcer for link, fra Hartford Institute for geriatrisk sygepleje.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com