Kronisk Pancreatitis kost

03/23/2013 by admin

Pancreatitis er en tilstand karakteriseret ved betændelse i bugspytkirtlen, et organ, der er afgørende for kroppens fordøjelse. Pancreatitis kan forårsage både død af pancreas væv og indre blødninger. Symptomer på denne tilstand omfatter lokaliserede øvre mavesmerter, hurtig vejrtrækning, og fedtet afføring. I tilfælde af kronisk pancreatitis, langsigtede permanent skade er bestemt en mulighed, dermed gøre effektiv kosten ændringer der langt vigtigere.

Pancreatitis og kost

Ifølge eksperter på University of Maryland Medical Center, bør en ordentlig pancreatitis kost søge at øge forbruget af antioxidanter, mens samtidig reducere eller helt fjerne forbrug af fødevarer, der er tilbøjelige til at forværre tilstanden. De anbefaler desuden, et styre bestående af daglige kosttilskud at afbalancere kroppens forsvar, giver et optimalt miljø for at fremme heling.

Kost anbefalinger

Afståelse fra alkohol er af paramount vigtigt for lider af pancreatitis, alkohol fordøjelsen stærkt understreger kroppen. Derudover bør du bestræbe sig på at identificere og fjerne enhver mistanke om fødevareallergi, såsom lactose intolerance eller gluten følsomhed. Den bedste ting at gøre er, har selv testet af din læge for de mest almindelige fødevareallergi, så snart du kan. Ud over, at stræbe efter at forbruge hovedparten af din kost fra fuldkorn, frugt og grøntsager, som antioxidanter og næringsstoffer i disse fødevarer kan hjælpe med at beskytte sig mod celleskader forårsaget af betændelse i bugspytkirtlen. Blåbær (og andre bær) og spinat er særligt anbefales til pancreatitis syge, da de indeholder bemærkelsesværdigt høje niveauer af antioxidanter. Ændre indstillingerne kød, undgå rødt kød, hvor det er muligt og hælder mere stærkt efter kød lavt indhold af mættet fedt som fisk og skaldyr, Tyrkiet og kylling. Begræns dit forbrug af forarbejdede og stegte fødevarer, samt fødevarer, der indeholder overskydende sukker. Endelig, fjerne alle transfedtsyrer fra din kost, og sørg for at forbruge mindst seks otte-ounce glas vand om dagen.

Kosttilskud

Lægerne på University of Maryland Medical Center anbefaler tage brug af en fiskeolie supplement til at hjælpe med at bekæmpe betændelse, så mindst to til tre gram dagligt. Andre mulige kosttilskud til at tage omfatter alpha-lipolic syre (50mg tages to gange dagligt) for antioxidanter og resveratrol (200mg dagligt). Skift din kaffe forbrug for grøn te kan også bidrage til at øge dit samlede indtag af antioxidanter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com