Hvordan påvirker Bipolar lidelse en familie?

03/18/2013 by admin

Johnnys død

Johnny har været temmelig lysvågen for de sidste par måneder. Du kan ikke synes at stoppe hans yderst flishuggeren humør. For en teenager ledes ud til college, synes han temmelig involveret med fire forskellige klubber, tre sportshold og fem frivillige arrangementer hver måned. "Jeg kan håndtere det hele!" siger han. Og måske er det en god ting, sammenlignet med fem måneder siden, da du kan næppe få Johnny til at spise et måltid med familie, komme ud af sengen eller endda gå i skole. Sådan er livet for en bipolar Lidende.

Bipolar defineret

Bipolar lidelse, som defineret i den "diagnostisk statistiske Manual IV-TR," er en stemning lidelse, der involverer både maniske og major depressive humørsvingninger. Disse stater cyklus ikke normalt på daglig basis. I stedet, mennesker med bipolar lidelse, der er ubehandlet med medicin vil gå i flere måneder ad gangen i en af de to store stemninger, med en hård skifter periode fra ups til downs.Når en bipolar person er den maniske humør, han vil have en masse energi og måske ønsker at blive involveret i flere aktiviteter, som den fiktive Johnny i indledningen. Hvis betingelsen er ledsaget med antisocial adfærd, kan du hurtigt finde denne person, der udfører farlige og undertiden kriminelle aktiviteter. For familiemedlemmer, kan enten situation være svære at håndtere. Et familiemedlem kan være glade for at se en slægtning glad og bred vågen, men de kunne også finde sig selv forsøger at holde trit med en bipolær patient i den maniske tilstand.

Humørsvingninger og familien farer

Maniske stemningen betyder også ikke altid betyder en person er glad. Faktisk er myten om deprimerede mennesker, som er selvmorderisk, at de er tilbøjelige til at dræbe sig selv i lave stemninger. Sandheden er, at folk i den lave fase ikke har energi til at gøre det, i modsætning til bipolar syge i manisk stemninger. Dette kunne være en anden bekymring, som familier kan have med bipolar medlemmer, bør en større familie arrangement ske som jobtab eller tab af hjem.Et andet spørgsmål forsøger at overbevise den bipolare medlem at bo på medicin. Medicin for bipolar syge er berygtet for at have dårlige bivirkninger. Selv om medicin som Lithium og Topamax kan effektivt kontrollere den maniske og depressive svinger humør, bipolare patienter har ofte klaget over rystelser, diarré eller løsrivelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com