Lymphedema & Fysioterapi behandlinger

11/10/2012 by admin

Lymphedema er defineret som hævelse i dine arme eller ben, der stammer fra en blokering i lymfesystemet, der stopper lymfeknuder væske i din lemmer fra dræning korrekt. Som flere og flere lymfeknuder væske hober sig op, får hævelsen værre. Selvom ingen kur mod tilstanden findes, med den rette pleje, kan lymphedema's symptomerne kontrolleres.

Motion

Da lymphedema's symptomer kun kan være kontrolleret og ikke helbredes, er det vigtigt at tage omhyggelig pleje af den afficerede ekstremitet eller lemmer. Hvis du deltager i lys øvelse, der flytter armen eller benet påvirket af lymphedema, kan det støtte strømmen af lymfeknuder væske.

Det er vigtigt, at du deltager i lys motion kun. Anstrengende motion vil kun gøre den afficerede ekstremitet træt. Din fysioterapeut vil hjælpe dig med at lære øvelser, der er designet til at forsigtigt kontrakt muskler, dermed skubber lymfeknuder væske ud af området.

Din fysioterapeut kan også wrap din afficerede ekstremitet i bandager til at hjælpe med at få lymfeknuder væske ud og ind i din krop. Terapeuten vil lære dig at når indpakning dit ben eller arm, starte på tæerne eller fingrene, indpakning strammeste der. Som du fortsætter med at ombryde ben eller arm, wrap løsere og løsere, så den strammeste punkt er omkring dine fingre eller tæer.

Massage terapi

En massage teknik opkaldt manuel lymfedrænage kan hjælpe med at flytte lymfeknuder væske ud af dine angrebne lemmer. Teknikken indebærer blid hånd strøg, der har til formål at guide den væske tilbage ind i lymfeknuderne, hvor det kan derefter dræne. Men hvis du har nogle spørgsmål som blodpropper, cancer, hjerte problemer eller hudinfektioner, det er ikke tilrådeligt at opsøge massage som et kursus af terapi. Tale med din fysioterapeut om manuel lymfedrænage er den korrekte fremgangsmåde for dig.

Anden behandling

Nogle gange kan din terapeut anbefale pneumatisk kompression hvor et ærme er placeret over din arm eller ben. En pumpe vil derefter puste ærme, lægge pres på dine led, igen med mål at flytte lymfeknuder væske fra dine lemmer. En trykluftmanchetten, ligesom en sok eller ærme fungerer på en lignende måde. Men din læge kan foreslå du bære disse beklædningsgenstande engang hævelse er gået ned, for at holde lymfeknuder væske fra at vende tilbage.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com