Multisystemic terapi & adfærdsforstyrrelser

02/11/2013 by admin

En række barndommen lidelser kan alvorligt påvirke et barns fungerende og sund udvikling. Et eksempel er adfærdsforstyrrelser, der er kendetegnet primært ved antisocial adfærd. Mens behandle adfærdsforstyrrelser kan være yderst vanskeligt, har multisystemic terapi vist sig at hjælpe.

Multisystemic terapi og adfærdsforstyrrelser

Adfærdsforstyrrelser, eller CD, er en barndom følelsesmæssig lidelse som regel optræder i børn under en alder af 10, selv om det kan også forekomme i ungdomsårene. Adfærdsforstyrrelser er en meget frustrerende og forstyrrende oplevelse for barnet og hans eller hendes forældre, lærere og kammerater. Børn med adfærdsforstyrrelser vise en række adfærd, herunder fysisk aggression, stjæler, lyver, pjækkeri og seksuelle overgreb. De har store problemer i deres relationer med andre mennesker, og de er ofte udsat for risiko for indespærring eller fjernelse fra deres hjem.

Multisystemic terapi eller MST, blev udviklet en kvart-af-en-århundrede siden til behandling af børn viser vifte af adfærd forbundet med adfærdsforstyrrelser. Multisystemic terapi er baseret på tanken om, at et barns udvikling er stærkt præget af hans miljø, og MST forsøger at foretage ændringer i alle områder af barnets liv ved at arbejde med barnet, hans eller hendes forældre, andre familiemedlemmer og lærere til at skabe en positiv og støttende sted, hvor barnet kan vokse.

Multisystemic terapeuten vurderer brændpunkter i barnets liv og udvikler en plan om at give barnet og de omkring barnet problemløsning strategier rettet mod disse problemområder. Forældre og pårørende er en vigtig del af MST-processen. Multisystemic terapeuten underviser forældre og pårørende mere effektiv disciplin metoder. Terapeuten hjælper barnet til at forstå passende og upassende opførsel, styrke passende adfærd med liberale belønninger. Ideen er at et barn behavior problemer er ofte et resultat af hans eller hendes miljø og visse disciplinære foranstaltninger er mere effektiv i omformningen et barns adfærd end andre. Forældre, der er alt for eftergivende eller straffe undervises i at tage en mere positiv tilgang gennem problemløsning, belønne god opførsel og understreger et barns styrker, snarere end at fokusere på hans eller hendes negative adfærd motiverer barnet til at arbejde gennem hans eller hendes problemer. Positive sprog fremmes.

Multisystemic terapeuter arbejder med en række mennesker, herunder lærere og socialrådgivere for at give barnet uanset hvilke midler han eller hun skal lykkes. Adfærdsforstyrrelser forstyrrer ofte relationer, hvilket gør det vanskeligt for alle at behandle barnet med CD. Multisystemic terapi søger at ændre, ved at samle alle de involverede i pleje af barnet, sammen med barnet, til at oprette en kooperativ indsats. Hvert medlem af barnets support system er givet nye mestringsstrategier hjælpe barnets sunde udvikling.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com