Huntington's chorea fakta

11/26/2012 by admin

Huntingtons sygdom er en genetisk sygdom forårsaget af en mutation i et af kromosomerne DNA, forårsager degeneration af nervecellerne i hjernen. Huntington's chorea producerer lignende symptomer til Parkinsons sygdom, såsom ukontrollerede kropsbevægelser og unormal tale ændringer. Huntingtons sygdom er ikke helbredes eller forebygges, men forældre kan forhindre, at videregive deres gener til deres børn med genetisk rådgivning.

Årsag

Ifølge National Institutes of Health (NIH), er Huntingtons sygdom forårsaget når kromosom nummer 4 har en defekt. Dette forårsager en del af DNA, kaldes en CAG-gentagelse, at gentage flere gange end normalt, forårsager Huntington's chorea.

Symptomer

Symptomerne på Huntington's chorea omfatter ryk eller ukontrolleret bevægelser af arme, ben, ansigt og andre dele af kroppen. Adfærdsmæssige ændringer omfatter antisocial adfærd, hallucinationer, føler humørsyg eller irritabel, rastløshed, psykose, ændringer på indlæg, forvirring og tab af hukommelse og dom.

Risikofaktorer

Folk, der har en forælder med Huntingtons sygdom har en 50 procent chance for at udvikle det. Ifølge Mayo Clinic forårsager en genetisk defekt af sæd, som befrugter ægget drægtighed også det.

Komplikationer

Huntington's chorea kan forårsage depression, øget risiko for infektion, en stigning i selvstændige skade eller skade andre, manglende evne til at tage sig af sig selv og manglende evne til at interagere med andre.

Behandling

Der er ingen behandling for at stoppe sygdommen eller forhindre det i at blive værre. Medicin såsom dopamin blokkere og tetrabenazin, hjælpe med at reducere unormale bevægelser forårsaget af Huntington's chorea.

Prognose

Ifølge Google sundhed, mennesker dør inden for 15 til 20 år efter første udvikle det.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com