Virkningen af følelsesmæssig intelligens på stofmisbrug blandt unge

11/06/2012 by admin

Ifølge en 2007 Office af anvendes undersøgelser rapport udgivet af den amerikanske Substance Abuse og mentale sundhed Services Administration, "en tredjedel af unge i alderen 12 til 17 drak alkohol i det forløbne år, en femtedel brugte en ulovlig stof, og en sjettedel røget cigaretter." Mange forskere, især Daniel Goleman og Tian Dayton, Ph.D, forfattere af følelsesmæssig intelligens: hvorfor det kan noget mere end IQ og emotionel ædruelighed, henholdsvis, har identificeret stærke forbindelser mellem følelsesmæssig intelligens (forkortet EQ) og stofmisbrug. Unge, hvis EQ ikke har fuldt udviklet endnu, er særligt udsatte.

Definere EQ

Businessballs.com med hjemmeside giver en klar og grundig Resumé af Daniel Goleman definition af EQ. Emotional intelligence opdeler i fem hovedområder: selvstændig identifikation af følelser, selvkontrol, motivation, forståelse følelser for andre mennesker og "styring af relationer." Mere generelt, disse områder kan opdeles i to hovedkategorier: erkendelse og forståelse af ens egne følelser versus at reagere på andre. Hvis en person er svag i en eller flere område, falder hans EQ.

Sammenhængen mellem misbrug og EQ

Goleman, og andre forskere, herunder skaberne af recovery programmer som 12-Step-systemet, har anerkendt, at mennesker med en lavere EQ har en større risiko for bruger og misbruger stoffer. Personer, der mangler klare forsvar for intens negative følelser har tendens til at selv-medicinerer som en bedøvende vrede, depression eller angst. Generelt mennesker faktor i deres følelsesmæssige behov, når de træffer beslutninger både små og store. Lav impuls-kontrol og svage mental sundhed ofte føre folk til at gøre dårlige valg, såsom stof brug og andre typer af destruktiv adfærd.

Ungdomsårene og EQ

Gabrielle Pelicci, Ph.D., af Recovery i dag online forklarer, at unge voksne, navnlig "står over for enorme udfordringer i følelsesmæssige udvikling." De lever i en verden fyldt med belastninger af skolen, familieliv og "montering i," kun var bevæbnet med en skrøbelig følelse af selv og en udvikling af stadig følelsesmæssige færdigheder. På grund af deres naturligt sænket EQ i fase behæftet med usikkerhed, unge voksne ikke altid op til opgaven for at træffe gode beslutninger om stof brug.

Stofmisbrug risikofaktorer

Stofmisbrug side på emedicinehealth.com skitserer mange årsager til stofmisbrug og nogle veje af røde flag adfærd. Risikofaktorer for brug ofte manifest i barndommen og teenageårene, så tidlig indgriben er nøglen i forebyggelse adolescent narkotika og alkohol brug. Watch for unge voksne, der udviser overdreven generthed, depression, aggressiv adfærd, tegn på misbrug eller omsorgssvigt i hjemmet liv og en tendens til at bukke under let peer pres.

Stigende emotionelle færdigheder

Dr. Pelicci tyder på, at unge voksne med lav EQ, uanset om de har misbrugt stoffer, kan have gavn af yoga og andre former for motion. De meditative aspekter af yoga har en beroligende og centrering virkning på unge mennesker, samt giver mulighed for fordybelse, en nøgle til at identificere og forstå følelser. Gentagne motion kan også frigive negativ energi og opbygge selvkontrol. Journalisering aids i selvrefleksion og udtryk. Unge voksne bør også engagere sig i en form for kreativ udfoldelse, ikke kun til at formulere deres egne følelser, men også til at dele og empati med andre.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com