Instrumenter og udstyr til en laparoskopisk blindtarmen

12/19/2012 by admin

Instrumenter og udstyr til en laparoskopisk blindtarmen

Blindtarmsbetændelse, eller betændelse i appendix, kan kræve enten en åben eller en laparoskopisk blindtarmen. Metoden laparoskopisk er en minimalt invasiv kirurgisk teknik, der kræver tre eller fire små abdominale snit, efterfulgt af indsættelsen af mikroskopiske kameraer og kirurgiske instrumenter. Den første laparoskopisk blindtarmen blev opført i 1981. I dag, er det en fælles behandling af akut blindtarmsbetændelse.

Trocars

En trokar er et skarpt spidst skaft, der normalt har en tre-sidet punkt. I laparoskopisk blindtarmsoperationer bruge kirurger tre trocars til at oprette porte (eller indsnit) til kirurgiske instrumenter og mikroskopiske kameraet. Disse trocars mål 5-12mm, 5-11mm og 5mm.

Kirurgen bruger trocars til at oprette havne i den øverste højre kvadrant af maven (RUQ), den sub umbilical holdning og positionen supra kønsbehåring.

Instrumenter til at forbedre kirurgiske visning

Laparoskopisk teknik bruger tre instrumenter til at øge kirurgens visning af bughulen uden store indsnit:

Insufflator

Veress nål

Laparoskop

Veress nål pumper kuldioxid fra insufflator ind i bughulen at øge mængden af kirurgisk plads og laparoskop giver kirurgen med et stort billede af den kirurgiske plads.

Kirurgiske instrumenter

At fjerne tillægget kræver oprettelse mesenteriallymfeknuderne windows og knob med følgende instrumenter:

5mm claw grasper

5mm dolphin-nose grasper

Endo GIA™ 30 with cartridges (white/blue)

Når kirurgen skaber en mesenteriallymfeknuderne vindue med delfin-næse grasper, bruger hun Endo GIA til sever tillægget.

Hentning af afhuggede tillæg

Efter severing tillægget, bruger kirurgen Endo fangst 10mm til at hente den.

Kirurgen indsætter Endo fangst i RUQ trokar port, og bruger en grasper til at placere tillægget i den Endo fangst og fjerne det fra bughulen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com