Sund kost for vægttab

09/01/2011 by admin

Sund kost for vægttab

Spise en sund kost er afgørende for vægttab. Ikke alene kan de fødevarer en person vælger hjælpe med at styre vægten, men god ernæring kan reducere en persons risiko for kroniske sygdomme ofte forstærket af overvægt, herunder hjerte-kar-sygdom, diabetes, gigt og slagtilfælde. Et par vigtige ernæringsmæssige strategier kan gøre sund spise mens dieting lettere.

Farverige fødevarer

Den amerikanske diætetiske Association anbefaler at dieters pakke deres plade med farverige frugter og grøntsager, som er lav i kalorier og rig på næringsstoffer. Vælg grøn, orange og dyb gul, lilla og blå, rød, og hvid, tan og brun frugter og grøntsager.

Fiber

Fødevarer fuld af fiber ikke kun bidrage til at fjerne affaldsstoffer fra kroppen, men det hjælper også du føler dig fuld længere — kritisk, når du forsøger at skære kalorier for vægttab. Fiber-rige fødevarer omfatter linser og bønner, hele frugter, brune ris, hele korn korn og brød og andre grøntsager.

Sunde fedtstoffer

Madlavning med sunde olier, som raps og olivenolie, er bedre for vægttab end smør, margarine eller afkortning, American Dietetic Association siger. Husk på at en lille mængde for sundt fedt går en lang vej - disse fedtstoffer er stadig fuld af kalorier, så du ikke afspore dit vægttab ved at indtage store mængder.

Protein og Calcium

Forskning fra Journal of Nutrition tyder på, at dieters der spiste en højere-protein, calcium-rige kost tabte vægt uden at miste vigtige bone mass. Protein-rige fødevarer omfatter magert udskæringer af oksekød, fjerkræ og fisk; calcium-rige fødevarer omfatter fedtfattig mælk, yoghurt, ost og andre mejeriprodukter.

Kalorier tæller

For at miste et pund af kropsfedt, skal du skære 3.500 kalorier - eller brænde 3.500 kalorier. Den amerikanske diætetiske Association anbefaler ved hjælp af oplysningerne på Ernæring Fakta etiketter eller holde en fødevare dagbog for at sikre du spiser for at miste.

Portionsstørrelse

Indtager alt for store portioner kan bremse din vægt tab fremskridt. Vægtkontrol Information Network antyder, sammenligne din mad portion til hverdagens objekter. Vælg korn på størrelse med en knytnæve (1 kop), ris eller pasta i størrelsen på halv en baseball (1/2 kop), og ost på størrelse med fire stablet terninger (1,5 ounces).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com