Nukleare stresstest risici

07/27/2011 by admin

Myokardial perfusion imaging, også kendt som en nuklear stresstest, evaluerer blodgennemstrømning til hjertet. Det er især nyttigt i evaluering hjertet under virkningerne af motion og hvile på grund af de radioaktive lægemidler, der injiceres i kroppen før prøvningen. Det kan gøres for at evaluere raske personer som et diagnostisk redskab eller kan bruges til at undersøge omfanget af skaderne og sværhedsgraden af en kendt hjertesygdom. Risici i forbindelse med nukleare stresstest er minimal, såfremt anbefalede forberedelse er fulgt.

Test

Prøvning udføres i flere faser. Det begynder typisk med patienten gå på et løbebånd at øge hjertefrekvensen. Nuklearmedicin tekniker vil tilføre et radioaktivt stof og bede patienten om at ligge ned, på hvilket tidspunkt det første sæt af billeder af hjertet vil blive taget. Med injektionen er der en risiko for let smerte og rødme på injektionsstedet, som vil gå væk hurtigt. En medicin kan gives for at replikere øvelse, hvis patienten ikke er i stand til at udøve bruge løbebåndet. Medicinen gives til dem, der er lammet til en vis grad eller hvis sundhedsmæssige betingelser begrænse mobilitet på grund af risikoen. Der vil så være en hvileperiode på fire timer, og derefter tekniker vil gentage billeddannelse af patientens hjerte i en hvilende tilstand.

Derfor udførte

Nukleare stresstest kan bestilles og udføres af flere grunde. En læge kan vil evaluere hjertets respons til at udøve, finde årsagen til nye brystsmerter eller evaluere forværrede angina. Test kan også udføres for at se, hvor godt en specifik behandling at forbedre blodgennemstrømningen til patientens hjerte virker.

Risici

De meget sjældne risikoen ved at tage en nuklear stresstest opvejes af fordelene. Risiciene, der omfatter arytmi, øget brystsmerter under prøvningen, hud udslæt og ekstreme udsving i blodtrykket. Det er muligt at erfaring åndedrætsbesvær eller en astma-lignende reaktion under testen. Der er en risiko for en allergisk reaktion på de radioaktive lægemidler. Patienten skal rådgive tekniker af alle allergier kendt før testen for at reducere denne mulighed. Teknikeren skal gå over alle risiciene med patienten før testen påbegyndes. Patienten skal rådgive tekniker hvis hun oplever ubehag.

Begrænse risici

Mens forberedelserne til testen, anbefales behageligt tøj og sko. Intet bør indtages efter midnat aftenen før prøven, og koffein bør undgås 24 timer før afprøvning. Visse medikamenter kan påvirke testen og bør stoppes før testning. Nuklearmedicin er blevet undersøgt for mere end fem årtier, og anses for sikker. Efter afprøvning, patienten bliver bedt om at vaske sine hænder for at eliminere risikoen for kontakt med radioaktive stoffer. Hun bliver også bedt om at drikke masser af væske til at hjælpe med udskillelsen af det radioaktive stof. At være forberedt og følgende retninger vil holde risici til et minimum.

Resultatet

Når testen er færdig, undersøges billederne. Dette skulle give lægen med nok oplysninger, sammen med andre test, der kan have gjort, for at stille en diagnose. Hvis den nukleare stresstest kommer tilbage som normalt, betyder det, at blodgennemstrømningen gennem kranspulsårerne er som det skal være. Anormale resultater kan skyldes nedsat blod flow stammer fra blokering i kranspulsårerne eller ardannelse i hjertemusklen på grund af en tidligere hjerteanfald. Når testresultaterne er tilgængelige, vil lægen fastsætte en behandlingsplan.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com