Hvad er normale øjet pres?

09/11/2011 by admin

Ifølge University of Illinois øjet og øret ambulatorium varierer normale øjet pres, også kaldet intraokulært tryk fra 10 til 21 mmHg (millimeter kviksølv).

Hvad er øjet pres?

Intraokulært tryk er det pres, som væsken i øjet udøver på øjeæblet.

Hvordan er øje pres målt?

En tonometer måler intraokulært tryk. Den mest nøjagtige type tonometer er applanation tonometer. Din øjenlæge numbs dine øjne med øjendråber og anvender tonometer forsigtigt på den forreste overflade af øjet til at få en trykmåling. Anden typen af tonometer, kaldet en noncontact tonometer, sender et varmt pust af luft ind i øjet til at måle trykket.

Okulær Hypertension

Okulær hypertension er en større end 21 mmHg trykket i øjet. Selvom okulær hypertension ikke betragtes som en sygdom i sig selv, øger det risikoen for glaukom. Glaukom er synstab, der opstår, når den optiske nervefibre dø af manglende blodforsyning.

Risici for okulær Hypertension

Selv om alle kan udvikle okulær hypertension, er mennesker med høj risiko afrikansk-amerikanere, folk over 40, personer med en familie historie af glaukom eller okulær hypertension, mennesker med diabetes og personer, der er meget nærsynet.

Behandling af okulær Hypertension

Nogle øje læger ordinere øjendråber til lavere høj intraokulært tryk. Dog kan disse medikamenter har bivirkninger, så andre læger overvåge intraokulært tryk og kun yde behandling, hvis andre tegn på glaukom udvikler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com