Hvordan du kan diagnosticere galdesten

10/08/2011 by admin

Lægerne på University of Maryland Medical Center betænkning, som næsten alle har galdesten--kugler af størknet kolesterol i galdeblære-- men kun få af os rent faktisk oplever smerter på grund af dem. De fleste galdesten forårsager ikke nogen smerte. Og hvis de ikke gør, så er der ingen grund til at fjerne dem. Diagnosticering af galdesten er forholdsvis ligetil proces, men det er svært at gøre derhjemme. Det er muligt at observere symptomer af galdesten, som du kan relæ til din sundhedspleje udbyder, der så vil tage det næste skridt i diagnosticering af dem. Galdeblære fjernelse er en meget almindelig operation, der sker næsten altid laparascopically med få bivirkninger.

Instruktioner

Hvordan du kan diagnosticere galdesten

• Bemærk hvor du føler smerte, hvis det kom på pludselig og hvis det føles som en skarp smerte eller en kedelig ache. Bemærk også, hvis smerterne opstod med kvalme, opkastning eller en følelse af at være oppustet. Galdesten medføre normalt en alvorlig konstant smerte, der ikke normalt føles som en jagende smerter. Det er nogle gange ledsaget af kvalme og opkastning og en følelse af at være oppustet, der ikke fritager når du passere gas. Det er vanskeligt at få behagelig under en galdeblære attack. De fleste mennesker siger galdeblære smerte er den mest alvorlige og vedholdende smerte de har nogensinde følt og mens det er normalt mærkes på den øverste højre side af maven, det kan også mærkes i ryggen eller under brystbenet, efterligne et hjerteanfald.

• Check at se, om din galdeblære er mørt. Kronisk galdeblære sygdom kan gå i år med mildere angreb, der kommer og går hurtigt, men vil i sidste ende øge i varigheden og sværhedsgraden. Placer dine fingre på højre side af kroppen nær toppen af brystkassen omkring seks inches fra hvor det adskiller fra brystbenet og tryk fast. Hvis du føler smerte er det sandsynligt, at din galdeblæren er betændt. Dine smerter kan også øge med at tage en dyb indånding.

• Bemærk Når din smerte opstår. Galdesten sidde typisk fast i galdegangene når galdeblære er skubber ud galde til at hjælpe med at nedbryde en fede måltid. Hvis dine smerter opstår efter et højt fedtindhold måltid galdesten kan være mistænkt. Galdeblære angreb kan vare fra 10 minutter til flere dage. Jo længere et angreb den højere risiko for infektion bliver. Selv en mild galdeblære angreb, der er smertefulde for mere end fem timer skal vurderes af en læge.

• Gå til hospitalet, hvis dine smerter er akut. En ultralydsscanning er nødvendig for at diagnosticere endeligt galdesten, når fast, kan nemt opflamme galdeblæren og bugspytkirtlen kræver akut operation. Nogle læger kan også bestille en blodprøve for at se hvis leverenzymer er forhøjede, som også er et tegn på at dine galdesten forårsager infektion og skal fjernes.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com