Hvad forårsager folk at blive døve?

06/10/2011 by admin

Denne artikel indeholder en oversigt over de mest almindelige kategorier og årsager til døvhed.

Definition

Ordet "døve" henviser til en manglende eller tab af høresansen, især med en begrænset evne til at forstå tale.

Typer

Der findes to medicinsk kategorier af døvhed: ledende og sensorineural. Ledende døvhed er resultatet af en ydre øre obstruktion eller funktionsfejl i mellemøret, normalt et problem med øreknoglerne, små knogler knyttet til trommehinden. Sensorineural døvhed er forårsaget af skader på hørenerven eller cochlear indre øre celler.

Tidlig døvhed

Personer, der er døve ved fødslen generelt har sensorineural høretab, som kan opstå som en fødselsskade, bivirkning af anden sygdom eller en genetisk erhvervet egenskab. Nogle multi-generationerne døve familier findes på grund af sådanne genetiske abnormiteter, men ni ud af 10 døve børn fødes til retsmødet forældre.

Sen døvhed

Fleste døve mennesker mister deres hørelse senere i livet. De mest almindelige former for sensorineural døvhed er støj-induceret, fra langvarig udsættelse for høje lyde, eller presbycusis, Aldersrelaterede høretab. Nogle ototoksiske medicin anvendes til behandling af alvorlige sygdomme også forårsage sensorineural døvhed.

Gentagne øreinfektioner, hovedtraume eller andre abnormiteter i mellemøret kan resultere i ledende høretab.

Forebyggelse

For at undgå støj-induceret høretab, altid bruge høreværn i støjende arbejdsmiljøer, afholde sig fra langvarig brug af hovedtelefoner eller øretelefoner og holde musik på lav-volumen niveauer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com