Hvordan er tuberkulose relateret til AIDS?

05/11/2011 by admin

Hvad er tuberkulose?

Tuberkulose er en smitsom sygdom, som skader lungerne. Det er smitsom, rejser luftbårne på dråber af bakterier. Tuberkulose betragtes en farlig infektion, da det fører til døden i flere lande verden over, expecially i Asien og Afrika. Respiratoriske symptomer på tuberkulose omfatter udvidede hoste (længere end tre uger) hoste op blod og smerte, når vejrtrækningen. Tuberkulose kan forårsage træthed, feber, tab af kropsvægt, kulderystelser og tab af appetit. Infektionen kan sprede sig til yderligere områder af kroppen, såsom nyrerne og hjernen. Tuberkulose kan forårsage smerter i kroppen og blod i kropsvæsker.

Hvordan er tuberkulose relateret til AIDS?

Tuberkulose er en af de førende dræbere af AIDS-patienter. Tuberkulose spreder bredt i udviklingslandene, hvor AIDS er også løbet løbsk. De bakterier, der forårsager tuberkulose er ikke let kæmpet i et organ, hvor immunforsvaret er svækket af HIV-virus og tuberkulose breder hele lungerne og kroppen. Ifølge globalfund.org til www.the, alene, i 2006 over 700.000 personer smittet med AIDS også lider af tuberkulose, og næsten halvdelen døde af respiratorisk infektion.

Personer lider af HIV er mere end 50 gange mere modtagelige for at udvikle tuberkulose. De kan lide skade lungerne, Meningitis og smerter og skader på knogler og led.

Tuberkulose behandling

Tuberkulose er behandlet med medicin, såsom Isoniazid og Rifampin. Narkotika recepter anbefales for næsten et år indtil den smitsomme sygdom rydder. Isoniazid bruges for latent tuberkulose, som er når infektionen er placeret inden i kroppen, men er ikke aktivt arbejder og er ikke smitsom.

Aktiv tuberkulose er betingelsen i som tuberkulose voksende og forårsager sygdom i kroppen. Aktiv tuberkulose er behandlet med Rifampin, Ethambutol, og pyrazinamid. Isoniazid bruges også til at bekæmpe infektion i denne fase. Under denne behandling sættes patienten på hospitalet og under observation for ca. to uger. Medicinen er ordineret til mindst fire måneder eller længere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com