Hvordan man kan udvikle en støttegruppe

05/21/2010 by admin

Hvordan man kan udvikle en støttegruppe

Støttegrupper består af en række mennesker, der har et liv element til fælles hvor alle personer føler de kunne bruge støtte. Disse personer kan alle har brug for en handicap, en sygdom, en afhængighed, et spørgsmål om mental sundhed eller andre livssituation.

Støttegrupper er nyttige, fordi de giver folk med et sikkert sted at diskutere deres følelser og en situation uden frygt for dom eller diskrimination. Støttegrupper er også et sted hvor kolleger mødes sammen på lige fod, i modsætning til en terapi-session.

Instruktioner

• Bestemme, hvilken form for støttegruppen du ønsker at starte. Overveje hvilke spørgsmål eller bekymringer, du har i dit liv at du kunne bruge støtte med, som en sygdom eller handicap. Det er sandsynligt, der er andre mennesker i dit samfund, der gerne vil støtte med denne del af deres liv.

• Mødes med andre lokale støtte gruppeledere. Stille dem spørgsmål som hvad de ønskede de havde kendt, da de først begyndte, hvilke råd de ville gerne dele, hvor de organiserede deres gruppe, osv. Du kan finde støtte gruppeledere ved at se din lokale avis for støtte gruppebeskeder, bede din læge om forslag, og bede om lokale community Centre og kirker, hvis de er opmærksomme på eventuelle lokale støttegrupper. Der er nogle online ressourcer, der giver søgning værktøjer til lokalisering af regional støttegrupper (Se ressourcer).

• Bestemme Hvornår du gerne vil have din første møde skal være og hvor det vil blive afholdt. Det er bedst at holde støttegrupper på offentlige steder, som community centre eller biblioteker. Hvis du kender nogen steder, hvor der afholdes støttegrupper, især støttegrupper svarende til den, du vil starte, kan du bede steder hvor disse grupper er afholdt--bygningen kan have en frinat, du kunne bruge. Ellers, kontakte community centre, biblioteker, skoler og kirker, og bede rundt i dit community for forslag.

• Find andre, der er interesseret i din støttegruppe. Gøre løbesedler og sende dem på offentlige steder, hvor sådanne personer kan hyppige. For eksempel, hvis du vil starte en støttegruppe for kræftpatienter, se hvis din lokale onkologiske center eller hospitalet har en Fællesskabet bord hvor sådanne ting kan bogføres. Også overveje at sende oplysninger om din støttegruppe i lokalsamfundet aviser eller hjemmesider.

• Bestemme, hvad du gerne vil adresse under din første support group møde.Emner til diskussion kunne omfatte, der ønsker at blive involveret med at organisere og vedligeholde gruppen, og at lade medlemmer komme til at kende hinanden, bliver fortrolig med hinanden og måske dele deres nuværende erfaringer. Du kan også arrangere for simple forfriskninger.

• Afholdelse af det første møde. Arrangere stole i en cirkel, så miljøet opfordrer deling og besøge. Hjerteligt hilse alle. Diskuter, hvad du har planlagt i trin 5. Tage ned kontaktoplysninger på alle, der gerne vil hjælpe med at organisere og vedligeholde gruppen. Dette møde bør omfatte diskutere andre deltagernes præferencer og ønsker for support-gruppen. Diskuter hvem ville gerne hjælpe dig med at organisere support-gruppen. Læg mærke til disse personers kontaktoplysninger.

• Kontakt til personer, der er interesseret i at hjælpe dig med at organisere støttegruppe. Planlægge et møde hvor du kan organisere, hvordan gruppen vil køre og funktion.

• Holder møde for støtten gruppen arrangørerne. Diskuter som enkeltpersoner vil udføre hvilke roller--f.eks nogen at organisere mødesteder og gange, nogen til at offentliggøre support-gruppen, nogen til at føre tilsyn med forfriskninger og nogen for at lette møderne. Facilitator er den person, der kalder mødet til rækkefølge og holder medlemmerne på sporet med hensyn til tid, emne og reglerne. Også diskutere den ønskede frekvens af møder--nogle grupper mødes ugentligt, nogle bi-månedlige og nogle månedlige.

• Del beslutninger på mødet afholdt i trin 8 med resten af støttegruppen næste gang gruppen mødes. Sikre, at alle er bekendt med reglerne og er indstillet på at behandle andre gruppemedlemmer i en støttende, opmuntrende mode.

• Overveje at møde med en sundhedsperson er relevante for din støttegruppe eller en rådgiver til at diskutere hvilken som helst antydninger denne person kan have til at arbejde med personer, der beskæftiger sig med hvad din støtte gruppeadresser.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com