Hvordan man behandler en Popping øre

03/04/2011 by admin

Ikke du bare hader det, når dit øre føles stoppet op og det hele tiden dukker? En popping øre er den mest almindelige klage til en lidelse kaldet eustakiske rør dysfunktion. Det eustakiske rør forbinder øret med næsen. Det normalt åbner og lukker, når vi sluge, NYSE eller Gabe. Ved at åbne det forhindrer væske i at akkumulere bag trommehinden og det også regulerer trykket i mellemøret plads. Når det eustakiske rør er blokeret og ikke i orden ordentligt folk klager over fylde, popping og trykket i deres ører, dæmpede lyde og ørepine. Så hvordan vil lægerne foreslå behandling af en popping øre?

Instruktioner

• Eustakiske rør normalt åbne og lukke; dog af synke oftere gennem tyggegummi eller sutte på hard candy kan du tvinge dem til at holde åbent længere som hjælper med at fjerne en popping øre.

• Mundtlige og intranasal dekongestanter kan arbejde hurtigt for at lindre nasal hævelse og overbelastning, som til gengæld fjerner blokeringen af det eustakiske rør. Dekongestanter arbejde kun kortvarig og skal bruges hele dagen. Orale decongestants ligesom phenylephrin har mange potentielle bivirkninger. Nasale dekongestanter gerne Afrin kan være vane formning hvis bruges over flere dage. Tjekke med din læge, før at forfølge disse indstillinger.

• Mange faktorer kan forårsage eustakiske dysfunktion og en popping øre. De mest almindelige årsager som øvre luftvejsinfektioner og bihulebetændelse er svært at undgå. Andre hyppige årsager til øre popping såsom rygning og allergisk rhinitis kan heldigvis mere nemt undgås.

• Receptpligtig steroid næsespray kan give lindring for eustakiske rør dysfunktion og en popping øre. De virker ved faldende nasal hævelse, som igen hjælper til at fjerne blokeringen af det eustakiske rør. Steroid næsespray tage 5 til 7 dage til at arbejde og bør anvendes trofast i flere uger for maksimalt udbytte. I modsætning til nasale dekongestanter købes OTC er steroid næsespray ikke vane formning.

• Mundtlige og intranasal antihistaminer kan hjælpe med moderate symptomer til allergisk rhinitis, som igen mindsker øre affyret af eustakiske rør dysfunktion. Fordelene ved antihistaminer tage længere tid at opnå end nogle andre nævnte medicin. Anden generation OTC antihistaminer såsom Claritin er bedst tolereret på grund af mindre sedation.

• Prøv at "popping dine ører." Ved at klemme din næse lukket og forsøger at blæse gennem din lukket næse luft kan tvinges gennem den lukkede og dysfunktionelle eustakiske rør ind i mellemøret rummet. Denne proces kaldet "popping dine ører" er billig, åbne relativt harmløse og temmelig effektiv tvinge en lukket eustakiske rør. Det skal udføres i løbet af dagen. Nogle læger har også foreslået, at sprænge en ballon gentagne gange kan opnå det samme mål.

Tips & advarsler

  • Planlægge en aftale med din læge for at diskutere andre behandlingsmuligheder, hvis dit øre popping og eustakiske rør dysfunktion vedvarer ud over flere uger.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com